14. Međunarodni festival studentskih pozorišnih scena - Urban Fest

01. sep 2018. - 05. sep 2018.
Niš

U Nišu će 1. septembra početi 14. Međunarodni festival studentskih pozorišnih scena, odnosno Urban Fest. Umetnički direktor i selektor festivala je glumac Narodnog pozorišta u Nišu Aleksandar Mihailović. U žiriju će se ove godine naći glumica Narodnog pozorišta u Nišu Ivana Nedović, glumac i reditelj Zoran Cvetković i reditelj i asistent na Fakultetu dramskih umetnosti u Skoplju Angelčo Ilievski (predsednik žirija). Predstave će se igrati u parku "Čair" i ulaz je besplatan.

Program festivala:

Subota, 1. septembar

20:20 – Otvaranje festivala (Velika scena – iza mostića i Dečjeg kulturnog centra)

20:30 – Kralj Ibi, Alfred Žari, Dramski studio mladih Gradskog pozorišta Bečej, Srbija (Velika scena)

22:00 – Dragi tata, Milena Bogavac, Studio glume – Teatar 011, Beograd, Srbija (Mala scena – ispred Dečjeg kulturnog centra)

Nedelja, 2. septembar

20:30 – Peščanik, Danilo Kiš, Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra Kragujevac, Srbija (Velika scena)

22:00 – Antigona, Sofokle, Omladinsko pozorište “Vožd“, Mišar, Šabac, Srbija (Mala scena)

Ponedeljak, 3. septembar

20:30 – Preljubnici, Mark Kamoleti, Račansko pozorište Kulturnog centra ”Radoje Domanović”, Rača, Srbija (Velika scena)

22:00 – Sve o ženama, Miro Gavran, Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra Niš, Srbija (Mala scena)

Utorak, 4. septembar

20:30 – Čudo u Šarganu, Ljubomir Simović, Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini, Zvečan - Kosovska Mitrovica, KiM, Srbija (Velika scena)

22:00 – Ručni rad (ili “Tajna jednog pisma“), Žan Klod Dano, Akademija umetnosti Novi Sad, Pozorište “Promena”, Novi Sad, Srbija (Mala scena)

Sreda, 5. septembar

20:30 – Šine, Milena Marković, Dramski studio “Ćoše“, Obrenovac, Srbija (Velika scena)

22:00 – Neizgovoreni glasovi, Ognjen Bogdanović, DIS – Pozorište mladih Banja Luka, Republika Srpska, BiH (Mala scena)

23:15 – Zatvaranje festivala i dodela nagrada (Velika scena)

 

Povezane vesti

vest thumb
06. sep 2018.

U Nišu je 5. septembra završen 14. Urban Fest. Iste večeri je odigrana i poslednja predstava iz selekcije, „Šine“, po tekstu Milene Marković, u režiji Marije Medenica, a u izvođenju Dramskog studija „Ćoše“ iz Obrenovca.
vest thumb
05. sep 2018.

Četvrto veče 14. Urban Festa je bilo nešto drugačije od prethodnih. Naime, publika je pogledala predstave iz selekcije dramskih akademija.
vest thumb
04. sep 2018.

Niška publika je na trećoj večeri 14. Urban Festa gledala predstave „Preljubnici“, Račanskog pozorišta Kulturnog centra „Radoje Domanović“ iz Rače i „Sve o ženama“ Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš.
vest thumb
03. sep 2018.

Na drugoj večeri 14. Urban Festa u Nišu su odigrane dve predstave - „Peščanik“, Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Kragujevac i „Antigona“ Omladinskog pozorišta „Vožd“ iz Šapca.
vest thumb
02. sep 2018.

U parku Čair je otvoren 14. Urban Fest u Nišu. Samu ceremoniju otvaranja vodio je umetnički direktor i selektor festivala, Aleksandar Mihailović. Publici se obratio prorektor Univerziteta u Nišu prof. dr Vlastimir Nikolić, a festival je zvanično otvorila direktorka Studentskog kulturnog centra u Nišu Dragana Petković.
Povezani intervjui

vest thumb
U Nišu će 1. septembra početi 14. Međunarodni festival studentskih pozorišnih scena, odnosno Urban Fest. Tim povodom smo razgovarali sa umetničkim direktorom i selektorom festivala, glumcem Narodnog pozorišta u Nišu, Aleksandrom Mihailovićem. 1. Šta je u fokusu Urban festa i koliko je važno da jedan...