16. Pozorišne svečanosti 'Žanki u čast'

19. okt 2017 – 22. okt 2017.
Kučevo

Organizacioni odbor pozorišnih svečanosti „Žanki u čast“  usvojio je program  16-te po redu manifestacije i odredio  da se održe u terminu od 19.-22. oktobra,u Velikoj sali Centra za kulturu u Kučevu.

Ovo je  prvi put da se svečanosti  izmeštaju iz Rabrova. Odluku je obrazložila Svetlane Kuzmanović, predsednica Organizacionog odbora manifestacije i Udruženja građana „Žanka Stokić iz Rabrova. Glavni razlog su  radovi na  rekonstrukciji Doma kulture u Rabrovu koji neće biti završeni do vremena održavanja manfgestacije. Zbog toga je i odlučeno  da se ovogodišnje, 16-te pozorišne svečanosti „Žanki u čast“, održe u Velikoj sali Centra za kulturu 

u Kučevu. Ona je dalje rekla da je odbor kome je na čelu usvojio  program manifestacije koji će se sastojati od 

glavnog, koji predviđa izvođenje četiri pozorišne predstave, kao i pratećeg, koji se sastoji od koncerata, promocija knjiga i izložbi.

„ Opština Kučevo pokazala je kako se treba odnositi prema znamenitim ličnostima ali i kako podstaći ravnomeran razvoj kulture u opštini, ulažući značajna sredstva u obnovu domova kulture u svim naseljima “ rekla je Kuzmanovićka i dodala „Lokalna samouprava je investitor  važnog projekta koji će sprečiti dalje propadanje Doma kulture u Rabrovu i stvoriti uslove dostojne manifestacije koja nosi ime najveće srpske glumice Žanke Stokić. Iz godine u godinu, kako je manifestacija  rasla i razvijala se , neprestalno je rađeno i na stvaranju  uslova koji podstiču razvoj kulturnog života u samom Rabrovu ali  i okolnim naseljima. Od nastanka manifestacije na Domu su vršeni građevinski zahvati. Tako su , nakon  zamene ulaznog portala, uređenja stepenica, proširenja bine, uređenja toaleta, šminkernice i garderobe, na red došli  zahvati koji se sada vrše : kompletna rekonstrukcije krovazamene elektro instalacija kao i postavljanja hidrantske mreže . 

PROGRAM 16 . Pozorišnih svečanosti „Žanki u čast“

Četvrtak, 19.oktobar 2017

U AGONIJI  

Koprodukcija: Jugoslovensko dramsko pozorište i  agencija „Beo art“
Tekst: Miroslav Krleža; Adaptacija i režija: Ana Đorđević; Igraju: Marija Vicković, Radovan Vujović i Branko Cvejić

Petak, 20.oktobar 2017

FRENKI I DžONI

Koprodukcija: Narodno pozorište Beograd i Somborsko pozorište

Tekst: Terens Mekneli, Režija: Tea Puharić; Igraju: Sloboda Mićalović i Igor Đorđević 

Subota, 21.oktobra 2017 

ART

Koprodukcija: Beogradsko dramsko pozorište i produkcija „Tri za groš“

Tekst: Jasmina Reza; Režija: Miljan Prljeta ; Igraju: Milan Lane Gutović, Nebojša Dugalić i Miljan Prljeta 

Nedelja, 22.oktobar 2017

RUČNI RAD

Ustanova kulture „Vuk Karadžić“ Beograd

Tekst:Žan Klod Dano ; Režija : Milan Nešković  ; Igraju: Dara Džokić, Isidora Minić i Branka Šelić

Umetnički savet i organizacioni odbor manifestacije dodeliće , na kraju svečanosti Plaketu „Žanka Stokić“ za najbolje glumačko ostvarenje 16.Pozorišnih svečanosti „Žanki u čast“.

Sve predstave igraće sa početkom od 20 časova u Velikoj sali Centra za kulturu u Kučevu .