24. Glumačke svečanosti "Milivoje Živanović"

02. apr 2019. - 07. apr 2019.
Požarevac

24-glumacke-svecanosti-milivoje-zivanovicGlumačke svečanosti "Milivoje Živanović" po 24. put biće održane u Centru za kulturu Požarevac od 2. do 7. aprila. 

Na ovogodišnjim pozorišnim svečanostima publika će imati prilike da vidi predstave iz Novog Sada, Beograda i Niša prema selekciji teatrologa Milivoja Mlađenovića. Mlađenović je između ostalog o selekciji istakao da je "tendencija ovog izbora je bila da bude usklađen sa slavom zvezdane glume Milivoja Živanovića. Namera je da sa požarevačke scene dopre današnji dašak sugestivne glume koja podseća na delo jednog od naših najslavnijih glumaca."

Festival će početi svečanim otvaranjem i besedom poznatog reditelja Jagoša Markovića.

Stručni žiri 24. Glumačkih svečanosti će biti u sastavu: Tanja Bošković, glumica, Tatjana Nježić, publicista i novinar i dr Miroslav Radonjić, teatrolog.

Repertoar
 

Utorak, 2. april
VRAT OD STAKLA
Jugoslovensko dramsko pozorište
Biljana Srbljanović
r. Jagoš Marković

Sreda, 3.april
LIMUNACIJA
Narodno pozorište Niš
Dušan Kovačević
r. Nebojša Bradić

Četvrtak, 4.april
PETRIJIN VENAC
Atelje 212
Dragoslav Mihailović
r. Boban Skerlić

Petak, 5.april
VEŠTICE IZ SALEMA
Srpsko narodno pozorište Novi Sad
Artur Miler
r. Nikita Milivojević

Subota, 6. april
BALKANSKI ŠPIJUN
Narodno pozorište Beograd
Dušan Kovačević
r. Tatjana Mandić Rigonat

Nedelja, 7.april
Predstava u čast dobitnika nagrade
NOĆNA STRAŽA
Atelje 212
Fedor Šili
r. Boris Liješević

Povezane vesti

vest thumb
09. apr 2019.

U nedelju 7. aprila, je u Velikoj sali Centra za kulturu grada Požarevca zvanično završen XXIV festival Glumačke svečanosti „Milivoje Živanović“.
vest thumb
08. apr 2019.

Poslednjeg dana takmičarskog dela XXIV festivala Glumačkih svečanosti “Milivoje Živanović”, pred požarevačkom publikom odigrana je predstava Narodnog pozorišta iz Beograda „Balkanski špijun“, u režiji Tatjane Mandić Rigonat.
vest thumb
06. apr 2019.

Četvti dan XXIV Glumačkih svečanosti „Milivoje Živanović“ u Požarevcu bio je obeležen predstavom koprodukcije Srpskog narodnog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture iz Novog Sada „Veštice iz Salema“, pod rediteljskom palicom Nikite Milivojevića.
vest thumb
05. apr 2019.

Trećeg dana XXIV Glumačkih svečanosti „Milivoje Živanović“ u Požarevcu publika je imala priliku da gleda predstavu Ateljea 212 „Petrijin venac“, u režiji Bobana Skerlića.
vest thumb
04. apr 2019.

Drugo veče XXIV festivala Glumačkih svečanosti „Milivoje Živanović“ u Požarevcu bilo je obeleženo u znaku predstave „Limunacija“ Narodnog pozorišta u Nišu.
vest thumb
03. apr 2019.

Sinoć je na sceni Centra za kulturu Požarevac, uz umetničnu himnu „Vostani Serbie” i govore počasnih gostiju, otvoren XXIV po redu festival Glumačkih svečanosti „Milivoje Živanović”.