69. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine

12. apr 2019. - 18. apr 2019.
Zrenjanin

Pod sloganom "Pozorište u stigmatizovanom društvu", vojvođanski teatri iz Novog Sada, Zrenjanina, SUbotice i SOmbora, komadima nastalim u toku prethodne godine odgovaraju na zadatu temu takmičarske selekcije, ukazujući na probleme našeg društva, uobličene kroz savremen umetnički izraz.

Prekidajući višedecenijsku tradiciju po kojoj je Festival svake godine nalazio drugu privremenu adresu u pozorištima širom Vojvodine, a zbog finansijskih neprilika u kojima se Zajednica profesionalnih pozorišta Vojvodine, organizator manifestacije, nalazi poslednjih godina, festival će tokom narednih pet godina svoj dom naći u Narodnom pozorištu "Toša Jovanović" u Zrenjaninu, gde se već i održava drugu godinu za redom. 

Da je, uprkos nezavidnim finansijskim prilikama, uz talenat i upornost, moguće napraviti kvalitetan proizvod, do sada je pokazalo domaćinsko pozorište "Toša Jovanović" iz Zrenjanina sa mjuziklom "Bilo jednom u Banatu" i predstavom za decu "Carski pevači", kao i Pozorište mladih iz Novog Sada, sa neobičnom, lutkarskom predstavom za odrasle, "Zatvorenik i šestoprsti". 

Picture

Povezane vesti

vest thumb
17. apr 2019.

Petog dana 69. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine odigrana je predstava „Hasanaginica” Novosadskog pozorišta, u režiji Andraša Urbana.
vest thumb
16. apr 2019.

Četvrtog dana 69. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine u Zrenjaninu odigrane su tri predstave.
vest thumb
15. apr 2019.

Trećeg dana 69. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine zrenjaninska publika imala je prilike da vidi predstavu Narodnog pozorišta iz Subotice, „Lisistrata”.