7. BE:femon

16. okt 2019. - 19. okt 2019.
Bečej

Sedmi po redu Bečejski festival monodrame „Be:femon“ održaće se od 16. do 19. oktobra u Gradskom pozorištu Bečej. „Be:femon“ tradicionalno okuplja najznačajnije pozorišne umetnike iz Srbije i regiona. Festival traje četiri dana tokom kojih se odigra od pet do sedam monodrama koje bira Organizacioni odbor festivala. Festival je takmičarskog i regionalnog karaktera, a o pobedniku odlučuje stručni žiri koji čine eminentni pozorišni umetnici. Cilj ovog festivala jeste afirmisanje monodramske forme kao posebnog vida teatarskog izraza koji podrazumeva vrhunsko glumačko umeće.  Pored takmičarskog dela, festival ima i propratne programe: promocije monografija o našim velikim glumcima, izložbe u saradnji sa Pozorišnim muzejom Vojvodine, okrugle stolove i radionice.

Ovogodišnji žiri biće u sastavu: predsednica žirija - Dušanka Glid Stojanović, glumica Narodnog pozorišta u Beogradu, Ivana Buljan Regati, pobednica prošlogodišnjeg „Be:femona“ sa predstavom „Soba za poglede“, kao i Deneš Debrei, glumac i reditelj, profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. U sredu, 16. oktobra u Kreativnom centru Gradskog pozorišta, ovogodišnji „Be:femon“ svečano će otvoriti naša poznata glumica Neda Arnerić.

Sreda, 16. oktobar

18.00   Kreativni centar Bečejskog pozorišta
Razgovor sa Nedom Arnerić 

20.00   Nataša Tapušković
„Jul“
Samostalna produkcija, Beograd

Četvrtak, 17. oktobar

17.00  Danka Sekulović
„Not the Right Leg“
Tri groša i Cirkusfera, Beograd

20.00  Jelena Puzić
„Pu spas za sve nas“
Centar za interaktivnu umetnost – ISPAD, Beograd 

Petak, 18. oktobar

17.00  Vanja Matujec
„Baš ti baš tu“
Auzvinkl i Teatar Exit, Zagreb, Hrvatska

20.00  Dušan Matejić
„Dnevnik jednog ludaka“
Samostalna produkcija, Beograd

Subota, 19. oktobar

17.00  Molnár Zoltán
„Az ember aki virágot hord a szájában“/„Čovek sa cvetom u ustima“
Ponte tra Cultura (ITA) i Italijanski kulturni centar, Beograd
(predstava se igra na mađarskom jeziku) 

20:00  Marija Đajić
„Hasanaginica“
Poetski teatar BiT, Trebinje, BiH

Povezane vesti

vest thumb
20. okt 2019.

Četvrte, ujedno i poslednje večeri sedmog po redu BE:femon festivala izvedene su dve predstave - “Čovek sa cvetom u ustima“ u izvođenju Zoltana Molnara i “Hasanaginica” Marije Đajić, nakon čega su proglašeni pobednici.
vest thumb
19. okt 2019.

Trećeg festivalskog dana sedmog Be:Femon-a, Bečejskog festivala monodrama, izvedene su predstave “Baš ti, baš tu” Vanje Matujec i “Dnevnik jednog ludaka” Dušana Matejića.
vest thumb
17. okt 2019.

Prvi dan 7. Be:femon-a