Četvrti Teatar u tvrđavi

08. jul 2017. - 12. jul 2017.
Smederevo

Pozorišni festival Teatar u tvrđavi po četvrti put će se održati u periodu od 08. 07. – 12. 07. 2017. godine. Ovogodišnji festival će biti isključivo revijalnog karaktera.

I ove godine festival će ostati veran klasičnom pozorištu i veštinama profesije i na taj način uspeti da promoviše najviše kulturne vrednosti. Teatar u tvrđavi svake godine se trudi da dovede u Smederevo vodeća imena domaće i međunarodne pozorišne scene.

Za vreme trajanja festivala publika će imati priliku da uživa u predstavama, u više nego živopisnom, ambijentu Smederevske tvrđave.

teatar-u-tvrdjavi-ambijent

Kako iz organizacije festivala navode - "vremenom svi pozorišni festivali počinju da liče jedan na drugi", pa im je bilo veoma važno da postave tačku razlikovanja. "To smo svakako uspeli, na prvom mestu, zahvaljujući selektorskom savetu" navode organizatori.

Kao i svake godine cena ulaznice je simbolična i iznosi 200 dinara po predstavi, a predstava koja će igrati 09.07.2017. biće besplatna za sve posetioce. Iz organizacije poručuju da je predstava „Vilinska zavrzlama“ – priče iz Maštošume porodični mini mjuzikl za decu i odrasle pa su želeli da na taj način približe čaroliju pozorišta i najmlađim posetiocima, kao i da obezbede lep razlog za porodično okupljanje.

Ulaznice mogu da se kupe u Bilet servisu Centra za kulturu Smederevo radnim danima od 10-20, subotom i nedeljom od 17-20, dok će za vreme trajanja festivala Bilet servis raditi od 10-19 časova. Takođe za vreme trajanja festivala ulaznice će moći da se kupe i na ulazu u Mali grad Smederevske tvrđave od 19-21 časova.

Program

Subota, 8. jul u 21 čas

VIOLINISTA NA KROVU
Džozef Stajn
Režija: Atila Bereš
koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta i Novosadskog pozorišta/Újvidéki Színház

Nedelja, 9. jul u 20 časova

VILINSKA ZAVRZLAMA - priče iz Maštošume
Porodični ​mini mjuzikl za decu ​i odrasle
Tekst: Slavica Ljujić i Monika Romić
Režija: Monika Romić
Happy theatre – Beograd

Ponedeljak, 10. jul u 21 čas

RUŽA, UVELA
Bora Stanković/Jelena Mijović
Režija: Milan Nešković
Pozorište „Bora Stanković“ Vranje

Utorak, 11. jul u 21 čas

PERIKLE
Vilijam Šekspir
Režija: Nikita Milivojević
Itaka art centar Inđija i Šabačko pozorište

Sreda, 12. jul u 21. čas

BUZDOVAN
komedija o jubavi kapetana Nikole Ivulića
Tekst: Kleme Grubišić
Režija: Predrag Stojmenović
Kruševačko pozorište

 

Foto: Facebook stranica "Teatar u tvrđavi"