Kovinsko kulturno leto 2017.

26. jul 2017. - 01. sep 2017.
Kovin

Centar za kulturu Kovin i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju pod nazivom „Kovinsko kulturno leto“, koja će biti održana od 26. jula do 01. septembra na platou ispred pomenute ustanove. Pokrovitelj manifestacije je Opština Kovin. 

Pored muzičkog i likovnog programa, kao i nastupa kulturno-umetničkih društava, publika će moći da uživa i u brojnim pozorišnim predstavama.

Organizator je najavio sledeće predstave za decu, koje će počinjati u 19 časova: 05. avgusta biće izveden komad „Luckasti klovnovi“, 12. avgusta „Labudovo jezerce“ (Pozorište Ars Longa, Beograd), 19. avgusta „Ivica i Marica u zemlji čuda“ (Pozorište Talija, Beograd) i 25. avgusta „Pastir i Princeza“ (Pozorište na Slaviji, Smederevo).

Što se tiče predstava za odrasle, publika će moći da pogleda sledeće komade: 19. avgusta od 20.30 muzičko-scenski program pod nazivom „Azbukar“ Putujućeg pozorišta Vadrokaši iz Pančeva, 24. avgusta u istom terminu predstavu „Ženidba“ Amaterskog pozorišta iz Kovina, dok će 01. septembra u 20 časova u pozorišnoj sali čitavu manifestaciju zatvoriti predstava „Svingeri“ UK „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Beograda (reditelj i scenarista Milorad Milinković, igraju: Daniel Kovačević, Jelena Đukić, Mariana Aranđelović i Mihailo Laptošević).

Autor: Milica Živković, Foto: kulturakovin.rs