Pozorišno leto - Tragovi 2017

28. jul 2017. - 05. avg 2017.
Sremska Mitrovica

U Sremskoj Mitrovici, u periodu od 28. jula do 05. avgusta, biće održana peta po redu manifestacija „Pozorišno leto – Tragovi“, u organizaciji Pozorišta „Dobrica Milutinović“. Predstave će biti odigrane u Lapidarijumu Muzeja Srema, izuzev komada „Kerovi“, koji će zbog tehničkih uslova biti izveden na Velkoj sceni sremskomitrovačkog Pozorišta.pozorisno-leto

Sve predstave počinju u 21 čas. Ulaz je slobodan.

Manifestaciju u petak otvara Zijah Sokolović sa predstavom „Glumačka majstorska radionica“. Nedelja i ponedeljak (30. i 31. jul) rezervisani su za predstave za decu („Štrumpfovi i Majka priroda“ u režiji Tatjane Milanov, odnosno „Marko Kraljević i zlatna tambura“ u režiji Stefana Stajbla).

Poetsko veče Nebojše Ilića Cileta pod nazivom „Glumci pesnici“ na repertoaru je u sredu (2. avgust), dok će 4. avgusta glumac Vladimir Balašćak izvesti monodramu „Kraljev put“, rađenu po memoarskoj knjizi Kralja Petra II Karađorđevića, u režiji Lilijane Ivanović. 

Ovogodišnje „Pozorišno leto" zatvoriće komad „Kerovi“ reditelja Erola Kadića, u kome igraju Srđan Timarov i Aleksandar Srećković.