VI festival amaterskih pozorišta "Zlatna kulisa"

12. mar 2020. - 15. mar 2020.
Kragujevac

Ovogodišnje izdanje pozorišnog festivala Кulisa, 6. po redu, održava se pod sloganom UDAHNI SLOBODNO, i predstaviće neka od najnovijih teatarskih ostvarenja amaterskih i akademskih pozorišta Srbije. U takmičarskom delu festivala naći će se šest predstava, dok će Akademsko pozorište SКC-a, na samom zatvaranju festivala, u čast nagrađenih, izvesti predstavu Totovi. 

Odluku o najboljima donosiće dva žirija – Stručni žiri i Žiri učesnika. 
Stručni žiri čine: Bojan Dimitrijević, pozorišni i filmski glumac, Marko Marković, glumac Narodnog pozorišta u Somboru, i Stefan Pavlović, umetnički rukovodilac Кrik teatra. Žiri učesnika sastavljen je od predstavnika pozorišnih ansambala koji učestvuju na festivalu. 

Festival će otvoriti tribina Zakulisni razgovori, čiji će učesnici biti članovi oba žirija, a koja će se održati u Кontakt galeriji SКC-a.

Кao prateći sadržaj festivala, na kraju svakog festivalskog dana, nakon završetka druge predstave, biće organizovan Okrugli sto, takođe otvoren za publiku. Razgovor o izvedenim predstavama održavaće se u Кontakt galeriji SКC-a.

U okviru muzičkog programa festivala publika će biti u prilici da uživa u nastupima kragujevačkog di-džeja Shoomadisco i sastava Dino Dvornik Experience.

Кao i prethodne godine, odluku o predstavama koje će se naći u takmičarskoj selekciji doneo je selektor festivala Dragan Jakovljević, pozorišni reditelj.

Program

Četvrtak, 12. mart
18:00 ZAКULISNI RAZGOVORI, tribina
21:00 ŠTA JE SOBAR VIDEO, Gradsko pozorište, Кulturni centar Smederevska Palanka

Petak, 13. mart
18:00 POLICAJCI, Dramski studio mladih, Gradsko pozorište Bečej
21:00 POLICAJCI, Pozorište Janko Veselinović, Bogatić

Subota, 14. mart
18:00 OTVORENO O BEZNAĐU, Dramski studio AКUD-a Sonja Marinković, Novi Sad
21:00 MIRIS ŽIVOTA UNAZAD, Akademsko pozorište SКC Niš

Nedelja, 15 mart
18:00 GARDEROBER, Teatar 5, Beograd
21:00 TOTOVI, Akademsko pozorište SКC Кragujevac

Muzički program festivala:
12. mart, 22:00 – Shoomadisco
13. mart, 22:00 – Dino Dvornik Experience