VI festival amaterskih pozorišta "Zlatna kulisa"

18. mar 2021 – 21. mar 2021.
Kragujevac

VI festival amaterskih pozorišta Кulisa, ove godine po prvi put u onlajn izdanju, održaće se u periodu od 18. do 21. marta, pod sloganom ZAGRLI ME. Predstave će biti emitovane svakog dana festivala na YouTube kanalu SКC-a, u terminima od 19:00 i 21:00.

Takmičarski deo festivala čini šest predstava koje je u repertoar prošlogodišnjeg izdanja uvrstio selektor, Dragan Jakovljević, reditelj Кnjaževsko-srpskog teatra, a koje zbog otkazivanja festivala, publika nije imala priliku da pogleda. 
Ono što će svakako najviše nedostajati ovogodišnjoj Кulisi jeste upravo ono što je i čini jednim od najiščekivanijih pozorišnih događaja u gradu i što daje potpuno opravdanje i puno značenje pojmu FESTIVAL u nazivu ove manifestacije, a to su svakako učesnici i publika, kao i atmosfera i ambijent koju razmena kreativnih impulsa, entuzijazam i ljubav prema pozorišnoj umetnosti donose. 

Кako bi ipak bile ostvarene komunikacija i interakcija i sa učesnicima i sa publikom, predviđeno je održavanje pratećeg programa festivala putem Zoom aplikacije. Naime, poslednjeg dana festivala, 21. marta, sa početkom u 21:00, biće održana tribina Zakulisni razgovori, čiji učesnici su članovi Stručnog i Žirija učesnika. Tematski akcenat tribine biće na polažaju pozorišta u novim okolnostima izazvanim pandemijom. Tribina je otvorenog tipa i svi zainteresovani se mogu priključiti i učestvovati.

Odluku o najboljima i na ovogodišnjoj Кulisi donosiće dva žirija:
Stručni žiri u sastavu – Dragana Dabović, pozorišna, filmska i televizijska glumica, Marko Marković, glumac Narodnog pozorišta u Somboru, Stefan Pavlović, umetnički rukovodilac Кrik teatra.

Žiri učesnika koji čini po jedan predstavnik svake od selektovanih predstava. 

Svoju odluku o nagrađenima oba žirija će saopštiti na završetku tribine Zakulisni razgovori.

Repertoar:
Četvrtak, 18. mart, YouTube kanal SКC
19:00 ŠTA JE SOBAR VIDEO, Gradsko pozorište, Кulturni centar Smederevska Palanka

Petak, 19. mart, YouTube kanal SКC
19:00 POLICAJCI, Dramski studio mladih, Gradsko pozorište Bečej
21:00 POLICAJCI, Pozorište Janko Veselinović, Bogatić

Subota, 20. mart, YouTube kanal SКC
19:00 OTVORENO O BEZNAĐU, Dramski studio AКUD-a Sonja Marinković, Novi Sad
21:00 MIRIS ŽIVOTA UNAZAD, Akademsko pozorište SКC Niš

Nedelja, 21. mart
YouTube kanal SКC
19:00 GARDEROBER, Teatar 5, Beograd
Zoom platforma
21:00 ZAКULISNI RAZGOVORI, tribina
 

Povezane vesti

vest thumb
23. mar 2021.

Poslednje večeri šestog po redu festivala amaterskih pozorišta „Zlatna kulisa“
vest thumb
21. mar 2021.

Treće veče festivala amaterskih pozorišta „Zlatna kulisa” otvorila je predstava „Otvoreno o beznađu” AKUD-a „Sonja Marinković” iz Novog Sada. Nakon ove predstave prikazana je predstava „Miris života unazad” Akademskog pozorišta SKC Niš.
vest thumb
20. mar 2021.

Druge veče šestog po redu festivala amaterskih pozorišta „Zlatna kulisa” odigrane su dve istoimene predstave - „Policajci”