Anđeli čuvari

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
4.0

Broj ocena: 1;

Anđeli čuvari

Premijera: 24. Jan 2014.
Pisac: Staša Koprivica, Režija: Velјko Mićunović

Igraju:

Raša - Marko Živić
Aca - Andrija Kuzmanović 
Filip Knežević - Milan Čučilović
Emilija - Ema Knežević - Ljubinka Klarić
Milica Knežević - Aleksandra Anja Alač
Andrej Vacić - Milјan Prlјeta
Maks - Vladan Milić
Vukša - Slobodan Boda Ninković
Pera - Milorad Damjanović
Stole - Dejan Matić Mata / Bora Nenić

Scenograf: Vesna Popović, Kostimograf: Dragica Laušević, Izbor muzike: Velјko Mićunović, Organizator: Marija Batinica, Inspicijent: Olivera MilosavlјevićZavodlјivi zaplet priče o odbeglim robijašima koji čine dobro delo, poslužio je kao inspiracija priličnom broju vrsnih što teatarskih, što filmskih autora. Prvobitna verzija – francuska komedija „Andjeoska kuhinja“ Alberta Husona, poslužila je Samjuelu i Beli Spevek kao potka za komad „Moja tri andjela“, praizvedenom na Brodveju 1953. u Morosko teatru (gotovo 350 izvodjenja).

„Mi nismo anđeli“ je kultna američka filmska komedija, bazirana na tom tekstu, snimlјena 1955. u režiji Oskarovca – Majkla Kertiza, po scenariju Ranalda MekDugala sa Hemfri Bogartom, Piterom Justinovim, Aldo Rejem i Bazilom Retbornom u glavnim ulogama. Četvrt veka kasnije Nil Džordan je pokušao da ponovi uspeh rimejkom po scenariju Dejvida Memeta, u kome su igrali Robert De Niro, Šon Pen i Demi Mur (1989.). Kontroverzni japanski reditelј Takaši Mike snimio je film 1993. zasnovan, takodje, na ovoj priči.

Staša Koprivica u svom dramskom prvencu – vraća ovu priču u pozorište, smeštajući je danas i ovde, medju likove i okolnosti protiv kojih je samo smeh lekovit.