Bajbok

Teatar Vuk | Drama Komedija
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Bajbok

Režija: Tatjana Kecman

Igraju:

Tatjana Kecman i Ana Lečić

Ton i svetlo: Igor BorojevicPredstava “BAJBOK”  je nastala po  motivima dramskog teksta “Emigranti” Slavomira Mrožeka.  Tragikomična  priča je smeštena u Švedsku. Dve žene  sa naših prostora u iznajmljenom stanu, slave Novu 2020 g.

One se razlikuju po svemu osim po poreklu. Jedna je tipičan  primer gastarbajterke, koja je otišla u tuđinu da bi zaradila za  život u domovini. Gladuje i štedi na svemu i svačemu, jer ima samo jedan cilj – da napravi u svom selu četvorospratnicu sa bazenčićem, pa da svi puknu od muke. Krije krvavo zarađeni novac i ne stidi se da bezobrazno pozajmljuje cigare, kafu, hranu…

Druga je mlada feministkinja, logorejašica, “vlasnica znanja”. Ipak, previše priče i filozofiranja ne ispunjava njenu prazninu, i ne sakriva pogubljenost i nesnađenost.

Zarobljenene, ne samo zbog karantinma, već i zbog  svojih pogrešnih uverenja i fantazije o boljoj budućnosti, sadašnjost prolazi mimo njih. Njihova koegzistencija za vreme korone bi možda  bila tužna da se tu nije našla flaša skupocenog stranog pića.