Basne iz senke

Pozorište za decu Kragujevac | Predstava za decu
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Basne iz senke

Premijera: 02. Mar 2016.
Režija: Biserka Kolevska

Igraju:

Darija Nešić
Milomir Rakić
Miloš Milovanović
Vladimir Đoković

Scenografija i kostimi: Svila Veličkova, Asistent scenografa: Ana Kolbjanova - Radovanović, Koreografija: Zorica Petrova, Izbor muzike: Nikolaj Zaharijev, Prevod sa bugarskog jezika: Milica Redžić - Vulević, Grafičko oblikovanje: Dejan Petrović, Majstor tona: Saša Radovanović, Majstor svetla: Predrag MadžarevićPredstava "Basne i senke" inspirisana je delima dva sjajna umetnika, Čarlija Čaplina i Frederika Felinija.

U potrazi za smislom i povezivanjem deset različitih priča, Čarlijev smisao za humor bio je neophodan oklop za predstavu.

"Humor izoštrava naša čula o opstanku i čuva naše mentalno zdravlje. Razmišljamo previše, a osećamo premalo. Humanost nam je potrebnija od mašinerije, nežnost nam je potrebnija od pameti ... bez ovih kvaliteta, život bi bio nasilan i sve bi bilo izgubljeno."

Čarli Čaplin

Felinijev film "Klovnovi" i čovekova fascinacija sa klovnovima i cirkusom, poslužila je kao inspiracija za način kojim će se ispričati priča.

Oni žongliraju, padaju, smešni su ... ali oni prave perfektne senke ispred publike, da li su oni zapravo takvi kakvima ih doživljavamo, ili su vrlo vešti i spretni?