Čovek, zver i vrlina

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
4.0

Broj ocena: 1;

Čovek, zver i vrlina

Premijera: 26. Feb 2016.
Pisac: Luiđi Pirandelo, Režija: Egon Savin

Igraju:

Paolino - Marko Živić
Mornar Perela -  Jovo Maksić
Gospođa Perela - Ljubinka Klarić
Doktor Nino Pulejo / Gospodin Toto - Andrija Kuzmanović
Rozarija - Milica Milša
Đilјo - Vladan Milić
Nono - Milica Gojković
Gracija - Sandra Bugarski

Prevod: Julijana Vučo, Scenograf: Vesna Popović, Kostimograf: Jelena Stokuća, Izbor muzike: Egon Savin, Scenski govor: dr. Ljiljana Mrkić Popović, Asistent režije: Marko Jovičić, Organizator: Srđan Obrenović, Inspicijent: Olivera Milosavlјević, Sufler: Dragana Anđelković„Čovek, zver i vrlina” (apologija u tri čina) je komad o grešnoj lјudskoj prirodi i posledicama njenog poricanja, ali istovremeno otkrivamo Pirandela, koga obično smatramo intelektualnim dramskim piscem, kao majstora komičnog zapleta kakvi su, svojevremeno bili Labiš i Fejdo.

Od svog nastanka do danas uspešno je izvođen u mnogim pozorištima širom sveta. Godine 1961. igran je na sceni Beogradskog dramskog pozorišta, tada Savremenog pozorišta, u režiji Milenka Maričića.

“Kada nastaje zlo, međutim? Kada čovek nije više hipokrita zbog profesije na sceni, već iz zadovolјstva, iz koristi, iz zlobe, iz navike – ili iz ulјudnosti ! Jer, biti ulјudan, znači upravo ovo – iznutra crn, kao gavran; spolјa, beo kao golub; u telu žuč; u ustima med”, kaže Paolino, jedan od junaka ove blistave komedije.