Dolce vita

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
8.0

Broj ocena: 2;

Dolce vita

Premijera: 07. dec 2018.
Pisac: J. Paligorić Simkević, Režija: Jug Đorđević

Igraju:

Snežana Jeremić Nešković, Ljiljana Stjepanović, Anka Gaćeša Kostić, Tamara Aleksić, Branislav Zeremski, Minja Subota, Branka Veselinović

Scenograf: Ivana Jelić, Kostimograf: Lara Popović, Koreograf: Anka Gaćeša, Kompozitor: Andrej SinkevićDolce vita je komad:

O srećnoj prošlosti,

O stvarima koje nestaju i dolaze,

O porodičnim tajnama,

O receptu koji nedostaje,

O samoći,

new age generaciji,

O ljubavi prema Beogradu,

O avanturama na koje nismo spremni,

O zaljubljenosti koja ne poznaje vreme,

O tortama, slatkišima i kolačima…

Kažu da je recept za sladak život poput recepta za savršen kolač! Ako je to i istina, i ako pronađemo taj savšreni recept za sladak život, šta se dešava onog trenutka kada se taj recept izgubi?! Komad Dolce vitau bukvalnom smislu pokušava da odgonetne i pronikne u gore postavljeno pitanje. Naime, u jednoj beogradskoj poslastičarnici, sa ogromnom tradicijom, zatičemo dve generacije žena, vlasnica te poslastičarnice, kako se bore da budu i ostanu u korak sa sadašnjim trenutkom. Jedna poseta neočekivane gošće „preti” da spase poslastičarnicu. Ali ni ta posetiteljka ne dolazi praznih ruku. Ona sa sobom nosi jednu veliku porodičnu misteriju u obliku recepta za savršen život.
Da li će naše junakinje uspeti da odgonetnu tu misteriju i spasu svoje nasleđe od zaborava?

Ova romantična komedija posvećena je ženskim prijateljstvima. Četiri žene, koje su u fokusu ove priče, napravile su bajku od svakodnevnice. Ljubavna priča dešava se između najstarijih aktera naše priče, onih koji su već u trećem dobu. U svetu terora mladosti i godina, u brzini svakodnevice Jelena Paligorić Sinkević je napravila priču o prijateljstvu i ljubavi. Važan aspekt ove priče je muzika. „Ona je citat na šlagere, na vreme kada se muzika slušala, a ne gledala“, kako kaže Jelena. Predstava Dolce vita nije romantizacija prošlih vremena već pokušaj da iz svega što je prošlo uzmemo najbolje i živimo u sadašnjosti.