Kći vilinog konjica

Teatrilo | Predstava za decu
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Kći vilinog konjica

Pisac: inspirisano pričom Desanke Maksimović,

Igraju:

Ružica Bojović
Sanela MiloševićInspirisani istoimenom pričom Desanke Maksimović, ove sezone smo se odlučili da izaberemo temu koja će podjednako biti interesantna, savremena i prilagođena prvenstveno deci, ali i roditeljima i profesionalcima koji rade s decom.

Na duhovit i promišljen način smo izradili predstavu sa akcentom na temu - roditeljske preterane brige za dete. Naša glavna junakinja živi "pod staklenim zvonom" jer je njen otac zabrinut da, ako joj pruži mogućnost da sama donosi odluke, ona će upasti u nevolju, povrediti se, izgubiti ili razboleti. Devojčica nalazi i prijatelja, ali otac se brine da on loše utiče na nju i prekida to prijateljstvo. Kažnjena, sedeći u sobi, dobija priliku da pobegne i pritom se zaista i povredi.

Naši likovi su personifikovani. Junakinja je Vilin konjic, prijatelj je Kolibri, te tako, smočivši krila u begu, devojčica upadne u potok. U pomoć dolazi Južni Vetar, koji osuži njena krila. Uspaničeni otac shvata da je napravio grešku, sakrivajući je od sveta i nje same. Sledi rasplet u kome svi priznaju svoju grešku i shvataju da ljubav znači i razumevanje i strpljenje.