Kidaj iz moje kuhinje

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Kidaj iz moje kuhinje

Premijera: 07. Apr 2015.
Pisac: Rej i Majkl Kuni, Režija: Andrea Ada Lazić

Igraju:

Tom Kervud - Vladimir Milojević
Dik Kervud - Strahinja Barović
Hari Kervud - Miloš Vojnović
Linda Kervud - Sonja Milojević
Sanija, Kosovarka - Kristina Pajkić
Aljuš, Kosovar, njen deda - Ljubiša Barović
Narednik Dauns - Ivan Tomašević
Gospođa Poter - Aneta Tomašević
Boris - Petar Lazić

Prevod i adaptacija: Andrea Ada Lazić, Dramaturg: Dragana Bošković, Scenograf: Nikola Nikolić, Kostimograf: Selena Tomašević, Scenski pokret: Petar Pjer Rajković, Izbor muzike: Kosta Pavlović, Lektor za albanski jezik: Špresa VidenovićZa komedije Reja Kunija znam oduvek. Kao mala sam, zadivljena, prisustvovala postavljanju na šabačku scenu urnebesnih vodvilja „Život je lep“ i, kasnije, „Luda noć u hotelu Jugoslavija“.Aca Đorđević je za mene bio / i ostao/ Aron Šapiro, holivudski mag, koji može sve što hoće.U mojoj petoj godini sam ga molila „da me upiše u glumce“...Danas se molim njegovoj seni da moja komedija po Kunijevom tekstu bude nalik njegovoj. 

Tragala sam, u Londonu, za komedijom „Tom,Dik i Hari“, koju je Rej Kuni napisao sa svojim sinom,Majklom. Htela sam da mi, prava i duhovna deca onih koji su na srpsku scenu /zauvek/ doneli savršene komedije Reja Kunija, postavimo praizvedbu nekog njegovog novog teksta .Ovaj je za nas najaktuelniji i igra se, u ovom trenutku, u čitavom svetu. 

U ovim,tranzicionim vremenima, Kuni nam je ponudio komediju koja liči na čuvenu BiBiSijevu TV seriju „Mućke“. 

Šta će sve morati da urade /i da spreče/ braća, da bi Tom nastavio ime Kervudovih, a Sanija i Aljuš, emigranti sa Kosova, pronašli porodicu u Šiperd Bušu,u Londonu, videće se. Kroz smeh i suze. 

Kao i druge, i komedija „Kidaj iz moje kuhinje!“, koja je nastavak ostalih Kunijevih „kidanja“ /od žene, muža,brata,tetke.../ je bolno aktuelna i apotekarski tačna. 

Andrea Ada Lazić