Ljubav i moda

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
7.0

Broj ocena: 1;

Ljubav i moda

Premijera: 27. Apr 2017.
Pisac: Staša Koprivica, Režija: Aleksandar Nikolić

Igraju:

Nina Janković
Katarina Gojković
Branislav Tomašević
Nebojša Milovanović
Tamara Aleksić
Stevan Piale
Andrija Daničić
Iva Stefanović
Ana Stojanović
Tatjana Dimitrijević

Pevači: Dušan Šarenac, Tijana Ranđelović i Maja Živković
Baletski igrači: Nemanja Pražić, Miloš Jadžić, Goran Vidaić, Vukan Belojević, Dunja Stanković, Helena Petrović, Neda Popović i Tara Tomašić
Muzika: Luka Jovičić i Miloš Branisavljević (bubanj), Milovan Paunović (klavir), Pavle Popov (gitara i kontrabas), Nikola Mirosavić (truba), Saška Veljković (trombon), Ivan Teofilović (tenor saksofon) i Andrija Daničić (alt saksofon)

Koreografi: Anka Gaćeša i Mirela Božić Jovanović, Scenograf: Milica Stanković, Kostimografi: Vladana Veljković, Maja Živković i Marija Nikolić, Muzički aranžmani: Pavle Popov, Vokalni aranžmani: Srđana Markovića, Muzički producent: Marko PerićMjuzikl  "Ljubav i moda", nastao po motivima istoimenog hit filma iz '60ih, nije samo šareni spektakl sa veselim retro pesmama. To je priča o entuzijazmu i optimizmu, podsećanje na neke osnovne etičke i emocionalne vrednosti koje su danas uglavnom u drugom planu.

Na čelu dve suparničke modne kuće posleratnog Beograda, Jugošika i Jugomode, nalaze se bivši supružnici - Direktor i Direktorka. Njihovo rivalstvo podstiče ova dva mlada i smela preduzeća da napreduju, ali i da svi zaposleni neizmerno pate zbog njihovog sukoba, borbi i smicalica. Ono što niko ne zna jeste da u srži tog sukoba stoji Rođak, namazani muljator spreman na sve kako bi obe firme uništio i osnovao svoj jedinstveni Jugoteks. 

Ono što, sa druge strane, Rođak ne zna, jeste da se između Sonje, Direktorkine i Direktorove ćerke i Bore, Jugošikovog glavnog dizajnera - rađa ljubav. Taj momenat neplaniranog izliva emocija poremetiće sve planove ove dve modne kuće i svih koji tu rade, značajno promeniti planove za konkurentske modne revije, i iznad svega - dodatno otežati Rođaku da izvrši svoj pakleni naum.

Predstava "Ljubav i moda", sva u nežnim melodijama i pastelnim tonovima, osim nostalgije za nekim jednostavnijim vremenima nudi i nadu da se oni najvredniji delići tih vremena mogu i danas dotaći.