Naš grad

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Naš grad

Premijera: 30. Apr 2013.
Pisac: Tornton Vajlder, Režija: Nikita Milivojević

Igraju:

Voditelj predstave /  Hauvi Njusam / G-din  Morgan - Jugoslav Krajnov
Doktor Gibs / Policajac Voren - Saša Stojković
Gospođa Gibs - Neda Danilović
Džordž Gibs / Džou Krovel / Saj Krovel - Miloš Vojnović
Rebeka Gibs / Gospođa Soums - Mia Radovanović
Gospođa Veb - Marija Mitrović 
Gospodin Veb / Sajmon Stimson - Ivan Đurić
Emili Veb - Slavica Vučetić

Adaptacija i scenografija: Nikita Milivojević, Prevodilac: Đorđe Krivokapić, Kostimograf: Jelena Stokuća, Korepetitor: dr Agota Vitkai Kučera, Asistent reditelja: Momčilo Miljković, Asistent kostimografa: Selena Tomašević, Fotografija: Branislav Lučić, Dizajn plakata i programske knjižice: Nada BožićKomad istaknutog američkog romansijera i dramskog autora Tornton Vajldera, preveo je Đorđe Krivokapić, a režirao Nikita Milivojević.
“Naš grad” govori o malom mestu u Americi početkom 20. veka, o meštanima i njihovim životima u rasponu od dve decenije. U prvi mah se može pomisliti da se tamo “čehovljevski” ništa ne događa, ali komad sledi ideju da su u malim stvarima najveće vrednosti, to jest da su velike stvari sakrivene u svakodnevici.

Drama „Naš grad” je naša zajednička priča, nemamo vremena da primećujemo najobičnije stvari oko sebe, vrlo često upravo one koje su suštinske u našem životu. Jurimo za nečim „važnijim”… i život tako prolazi. To shvatimo kada je veoma kasno.

Priča u prvom redu prati život mladog bračnog para, ima specifičnu američku notu, ali poseduje univerzalnost.

Predstava je realizovana u saradnji sa narodnim pozorištima u Somboru i Subotici, Novosadskim pozorištem (Ujvideki sinhaz) i Srpskim narodnim pozorištem (Novi Sad).