Ona

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
10.0

Broj ocena: 1;

Ona

Premijera: 05. Apr 2014.
Pisac: Mia Knežević, Jelena Đulvezan, Mina Cocić, Režija: Mia Knežević

Igraju:

Alisa Lacko
Jelena Đulvezan

Scenografija: Miljena Vučković, Kostim: Romana Knežević„Ona” je autorski projekat Mie Knežević, Jelene Đulvezan i Mine Cocić, nastao u koprodukciji Akademije Umetnosti Novi Sad i Narodnog Pozorišta "Toša Jovanović" Zrenjanin, gde je i sada na stalnom repertoaru.

Dramski tekst je nastao kao odgovor na bavljenje pitanjem o ženskom identitetu danas. „Ona” je pretpostavka jedne psihološke linije, i lik Hane je rezultat prikupljanja različitih ispovesti. S obzirom na to da je glavni lik u drami tridesetogodišnja žena, ova drama se tematski bavi krizom ženskog identiteta, završetka jedne faze života i ulaska u novu. Predstava govori o razumevanju i nerazumevanju sebe. O izlasku iz mlakog transa svakodnevice i ulasku u svoj unutrašnji svet. O razumevanju stvari koje izgledaju samorazumljive. O kontaktu sa sobom. O otkrivanju i sagledavanju sopstvenog života.

Siže: Hana bežeci iz lekarske ordinacije, a zapravo bežeci od svojih problema I strahova, kao i mnogo puta do tada u životu, doživljava saobraćajnu nesreću i pada u komu. U tom trenutku se “cepa”, pojavljuje se još jedna Hana (Hana II). Tokom predstave saznajemo ko je ta žena i zašto je takva postala, kroz njena sopstvena preispitivanja i prisećanja na osobe i trenutke koje su nju i njen život oblikovale. Na kraju otkrivamo da li je ona spremna da se suoči sa sobom, da prihvati sebe takvu kakva jeste i da se probudi.