Ovde piše naslov drame o Anti

TriGroša | Drama
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Ovde piše naslov drame o Anti

Premijera: 30. Sep 2017.
Pisac: Ivor Martinić, Režija: Marija Barna - Lipkovski

Igraju:

Ante - Dušan Matejić
Josip - Milorad Miki Damjanović
Komšinica - Helena Petrović
Jela - Ivona Kustudić
Ljubica - Dragana Đurđević

Kostim: Anja Vranješ, Scenografija: Komuna i TriGroša, Organizatori: Jelena Dobrković / Ema Vejić, Foto i video materijal: Miklos Barna-Lipkovski, Dizajn plakata: D-box studioPredstava se na nov način bavi problemima porodice i obrađuje temu ljubavi kroz naivnu dečiju prizmu,ali i prizmu odraslih.

Radnja drame smeštema je u dom Ante i njegovog oca gde desetak godina nakon rata opterećeni duhovima prošlosti ne mogu da uspostave normalan život.

Antin rodjendan je pri kraju. Skoro sva deca su otišla. Među gostima se izdvajaju Komšinica, koja na Antu i njegivog oca pazi od detinjstva, Ljubica, devojčica iz razreda zaljubljena u Antu, Antin otac i očeva poznanica Jela. Bio bi to sasvim uobičajen rodjendan da nad njima nije nadvijena tragedija.
Osim savremene priče, nastale na osnovu novinskog članka o stradanjima dece u ratu, tekst se odlikuje zanimljivim formalnim pristupom: likovi o sebi govore u trećem licu dajući autoreferencijalne komentare, koje u igri i odnosu s drugim likovima preskaču.