Ožalošćena porodica

Šabačko pozorište | Drama Komedija
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Ožalošćena porodica

Pisac: Branislav Nušić, Režija: Bojana Lazić

Igraju:

VAN TOMAŠEVIĆ - Agaton Arsić
VLADIMIR MILOJEVIĆ - Proka Purić
SLOBODAN PETRANOVIĆ - Trifun Spasić
SONjA MILOJEVIĆ - Danica Stanimirović
ANETA TOMAŠEVIĆ - Sarka
ALEKSANDRA RISTIĆ - Simka
DEANA KOSTIĆ - Gina
IVANA JOKIĆ - Advokatica
STRAHINjA BAROVIĆ - Mića

Adaptacija: MILAN MARKOVIĆ, Scenografija: ZORANA PETROV, Kostim: JELENA PETROVIĆ,Scenski pokret: DAMJAN KECOJEVIĆ,Dizajn plakata i programa: BRANISLAV STANKOVIĆREČ REDITELJKE

Nušić pronalazi nadahnuće u ljudima koji robuju zastarelim tradicijama i čije je biće sazdano iz malodušnosti, jer nemaju ni snage ni hrabrosti da se odvoje od ravni života. On te malograđane i lažne moraliste kritikuje i ruga im se. Ja ih se iskreno plašim. I baš taj strah me je i isprovocirao da, kroz osavremenjen koncept Nušićevog komada Ožalošćena porodica, istražim granice ljudske pohlepe. Danas se uspeh meri novcem, a ne duhovnom moći. Bahatost je vrlina koja lukavog i beskrupuloznog pojedinca može odvesti na sam vrh lestvice uglednih građana vrednih svakog poštovanja.

Agaton je čovek budućnosti. Bubašvaba koja će preživeti. Čovek spreman na sve jer kad ostali priznaju poraz, on samouvereno nastavlja da srlja u laž. Njegova želja za moći je toliko velika da će mnoge iznenaditi, a malo finije i zaprepastiti. Agaton je jedan od onih koje svi dobro znamo. I kojih treba da se plašimo.