Papa Jovana

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Papa Jovana

Premijera: 28. maj 2019.
Pisac: Po romanu „Papa Jovana“ Done Vulfolk ,

Igraju:

Lea Jevtić i Đorđe Kocić

Dramatizacija: Lea Jevtić, Mentor: profesor Jovica Pavić, Muzika: Branimir Zeleničić, Autor songa: Anja Koprivšek, Scenograf: Erika Vujić, Kostimograf: Biljana Grgur, Slika za plakat: Stefan Stevanović, Dizajn plakata: Andreja MiloševićRoman „Papa Jovana“ Done Vulfolk Kros bavi se životom devojčice, kasnije žene, rođene u 9. veku, obdarene mudrošću i željom za učenjem koja, uprkos odrastanju uz katoličkog sveštenika koji je smatra promašajem time što je žensko dete, na kraju dospeva na tron pape.

Predstava „Papa Jovana“ je autorski projekat Lee Jevtić koja je ujedno i master predstava. Ideja predstave „Papa Jovana“, stvorene dramatizacijom ovog romana, ne bazira se isključivo na feminizmu, ali kroz prizmu feminizma i primer ove priče postavlja pitanje ko su „Pape Jovane“ danas u našem društvu. Predstava se bavi preispitivanjem patrijarhalnog sistema vrednosti koji nam je društveno nametnut kao „normalan".

Đorđe Kocić je umetnički saradnik i jednak pokretač i stvaralac ove predstave, bazirane na autorkinom glumačkom istraživanju - metoda Bertolta Brehta.

Lea Jevtić