Plavi čuperak

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Plavi čuperak

Premijera: 23. Oct 2015.
Pisac: Miroslav Antić / Sandra Rodić Janković , Režija: Sandra Rodić Janković

Igraju:

Voditelj: JOVO MAKSIĆ
Voditeljka: ALEKSANDRA ANĐELKOVIĆ
Plavi čuperak: VLADISLAVA ĐORĐEVIĆ
Plavi čuperak: NENAD RADOVIĆ
Miroslav Antić: GORAN BALANČEVIĆ
Šmeker: PETAR STRUGAR
Štreberka: JOVANA CVETKOVIĆ
Sportista: MILOŠ ANĐELKOVIĆ
Stidljiva: IVANA ADžIĆ
Šmizla: KATARINA  DIMITRIJEVIĆ
Smota: ARSENIJE TUBIĆ

Dramatizacija i režija: Sandra Rodić Janković, Scenografija: Vesna Popović, Kostim: Lidija Jovanović, Kompozitor: Nenad Milosavljević - Galija, Koreograf: Damjan Kecojević, Produkcija zvuka i video animacija: Vojislav Savić, Asistent scenografa: Mina Lazarević, Asistent kostimografa: Marija IgnjatovićU godini kada se obeležavaju veliki jubileji, 50 godina od prvog izdanja zbirke pesama „Plavi čuperak“ i 66. godina postojanja Malog pozorišta „Duško Radović“, tinejdžere će obradovati istoimena predstava koju, inspirisanu poezijom Miroslava Antića, na dečiju scenu postavlja Sandra Rodić Janković.

Sa željom da mladima približi sve čari prve ljubavi, ali i da odgonetne njihove strahove, nadanja i patnje, poezijom koju je napisao „večiti dečak sa sedim čuperkom na glavi“ koji istinski poznaje one koji više nisu „šmrkavci“ ali ni sasvim odrasli, predstava „Plavi čuperak“ na savremen način prati odrastanje i sudbinu jedne generacije kod nas, od susreta sa prvom loknom na čelu, do prve bore koja se na njemu rađa i celog života nas prati.

Iako rađena kao muzičko-scenski spektakl kome koreografija i scenski efekti daju pečat savremenog mjuzikla, ova predstava sledi osnovnu ideju pesnika da kada upotrebi reč „dete“ sačuva dostojanstvo ogromne bezazlenosti u trenutku „dozrevanja pameti“.

Spajajući muziku, ples, pevanje i glumačku igru, predstava „Plavi čuperak“ priča priču o snovima i tajnama u prvim važnim koracima zaljubljivanja, problema sa roditeljima, profesorima i sistemom u kome se rađa, odrasta i rastaje jedna generacija.   

„Kad godine minu u beskraj, u daljinu i kad nam nestašni plavi čuperak nad okom posedi, shvatiš da ta mrva, majušna mrva detinjstva, nov jedan život vredi.“