Princ Žabac

Pozorište lutaka Pinokio | Predstava za decu
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Princ Žabac

Pisac: Veselin Bojdev i Todor Valov (po delu Braće Grim), Režija: Todor Valov

Igraju:

Zorana Milošaković-Tasić
Nela Nikolić
Marina Dimitrijević
Borko Sarić

Dizajn scenografije, lutaka i kostima: Stefanka Kiuvlieva, Adaptacija muzičkih dela V.A.Mocarta: Plamen Mirčev-Mirona, Izrada lutaka: Dimitar Dimitrov, Ganka Kirilova, Iva Gikova, Anelija Sadovska, Dijana Uzunova, Petja Dimitrova, Korepetitor: Selena Trifunović-Đapin, Prevod sa Bugarskog: Milica Redžić - Vulević, Lektor: Dijana Marojević-Diklić- Šta je strašnije: da poljubiš žabu, ili da si prinuđen da živiš u blatu, pretvoren u žabu?

- Ima li šta gluplje od sujete, od ubeđenja da si nešto više od onoga što zaista jesi?

Ovo je komična, romantična, naivno smešna priča o razmaženoj i svojeglavoj Princezi koja je, ipak, poljubila Žapca. Poljubac ga je pretvorio u divnog Princa...

Klasična priča je ispričana u formi komične bufo opere. Susrešćemo se sa podsmehom, neiskrenim rečima i lažnim obećanjima, podsmehom upućenim gluposti, sujeti i snobizmu. Predstava govori o jakom osećaju licemerstva u međuljudskim odnosima; kako u životu, tako i iza kulisa, među glumcima na sceni. Lutkarski tipovi /kralj, princeza, veštica, princ/, isto kao i tipovi glumaca sa svojim sukobima i ponašanjem, predmet su ironičnog komentara i parodije. "Princ Žabac" je teatar u teatru... Dva plana se razvijaju uporedo i međusobno dopunjuju.

Našim malim i velikim gledaocima želimo mnogo iskrenog smeha!