Prisutnost

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
6.0

Broj ocena: 1;

Prisutnost

Premijera: 30. jun 2018.

Igraju:

Bogdan Bogdanović - MARTIN
Ana Stević - MARTA
Ena Kristina Matošević - MAJKA
Ammar Mešić - RETARD
Lidija Cvetić - SARA
Vladimir Tešović - GOSPODIN ČENS
Tanja Petrović - LUJZA
Milan Pajić - BORIS
Tamara Radovanović - KONSTANCA
Maja Stojanović - VISLAVA
Milica Živković - LORNA PJERO
Jelena Velkovski - RUŽA
Zorana Iđuški - SINOLIČKA
Marta Milosavljević - MILICA
Ivona Momirović - RITA
Jovana Golubović - MARLENA
Mina Pavlica - ERIKA X
Davor Perunović - LJUBIŠA
Đorđe Viktor Vlajić - ŽORŽ
Marko Kostić - FILIP
Nemanja Nikolić - PJER
Katarina Radovanović - SOFI
Đurđa Mihić - VERONIK
Nina Mijalković - KRISTIN
Marija Kuzmina - MARI
Nataša Jovović - ŠARLOT
Andrej Glavan - EDGAR
Sara Stefanović - BERTA
Kristina Martać - AMOR
Dragana Anđelić Bunjac - PIJANISTKINJA

Stručni saradnici za dramaturgiju: Marijana Aracki (drama) i Tadija Miletić (opera), Stručni saradnici za režiju: Ana Radivojević Zdravković (drama) i Tadija Miletić (opera), Stručni saradnici za muziku: Marko Marić i Dragana Anđelić Bunjac, Stručni saradnici za kostim: Jasmina Petrović, Vida Radovanov, Anja Aleksić, Pandora Andrejević, Dizajner svetla: Srđan JovanovićOd početka 2018 godine u Operi i teatru Madlenianum odvija se jedan jedinstven kreativni proces u kojem su uključeni mladi glumci i pevači stvarajući predstavu koja je namenjena Velikoj sceni Madlenianuma. Kroz aktivnosti u radionicama (dramskoj i muzičkoj) mladi umetnici stvaraju zajedničko scensko delo  koje je odraz njihovih ideja i njihovih talenata.

Ansambl od 18 glumaca i 11 pevača podržan je radom sa stručnim saradnicima, a takođe i nadahnut nizom predavanja koja su im održale njihove starije kolege. Naziv predstave koju kreira 18 devojaka i 11 mladića je PRISUTNOST.  Teme koje obrađuje projekat vezane su za mladu generaciju, a to su ljubav, odlazak iz domovine, potraga za identitetom...

Predstava PRISUTNOST nastala je na neobičan način, jer su se učesnici sami odlučili koje će likove tumačiti na sceni, pristupivši izboru krajnje slobodno, pa je ova pozorišna priča vrlo neobična i krajnje originalna usled kombinatorike koja je razbuktala maštu mladih umetnika. U operskom delu predstave muzika je komponovana od strane samih pevača i to je poseban kuriozitet projekta. PRISUTNOST je delo koje obiluje grupnim scenama, zahtevnim scenskim pokretom i koreografijama koje su takođe kreacija samih učesnika. Mladi umetnici su dokazali da je potencijal njihovog stvaralaštva ogroman, da su stvestrani i da na najbolji i najprofesionalniji način koriste veštine i znanje koje su stekli svojim obrazovanjem.