Striptiz

Komedija
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
7.0

Broj ocena: 1;

Striptiz

Premijera: 30. mar 2019.
Pisac: po motivima istoimene jednočinke Slavomira Mrožeka I tekstovima Franca Kafke, Režija: Radoslav Milenković

Igraju:

Radoslav Milenković
Miloš Samolov

Dizajn scene i kostima: Studio ITAKA & Stihija, Autor songa: Rambo Amadeus, Koreograf: Jelena Ćosić, Dizajner zvuka: Marko FabryDva sasvim obična građanina, neobjašnjivim sticajem okolnosti bivaju ubačeni u prostoriju kojoj ne znaju ni poreklo ni namenu. Njihovi različiti pogledi na svet dovode do sukoba oko toga treba li pokorno snositi takvu kafkijansku situaciju ili pobunom izboriti pravo da se izađe. Međutim, bez obzira na njihovo potpuno različito shvatanje pojma slobode, Ruka Vlasti tretira ih jednako i primorava ih i na telesni i na duševni striptiz. Još uvek se ne zna šta je na kraju bilo sa njima.

Autorski projekat Radoslava Milenkovića, STRPTIZ, nastao je po motivima istoimene jednočinke Slavomira Mrožeka I tekstovima Franca Kafke.

„Striptiz“ je farsa o brutalnom razgolićavanju i duše i tela. Komedija o svevremenim temama slobode i tiranije, pobune i oportunizma, izbora između akcije i trpljenja, o apsurdnoj sudbini pojedinca i nemoći „običnog, malog čoveka“ u autokratskom društvu koje bez milosti gazi temeljne moralne i egzistencijalne građanske i ljudske slobode.