Tektonika osećanja

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
8.0

Broj ocena: 1;

Tektonika osećanja

Premijera: 23. mar 2014.
Pisac: Erik Emanuel Šmit, Režija: Andrea Ada Lazić

Igraju:

Diana - Sonja Milojević
Rišar - Vladimir Milojević
Radica - Aneta Tomašević
Elena - Kristina Pajkić
Madam Pomere - Ivan Tomašević

Prevod i adaptacija: Dragana Bošković, Scenografija: Andrea Ada Lazić, Izbor muzike: Andrea Ada Lazić, Kostimografija: Selena Tomašević, Idejno rešenje scenografije: Nikola Nikolić, Scenski pokret: Kristina Pajkić“TEKTONIKA OSEĆANjA” Erika Emanuela Šmita je prvi dramski tekst koji sam poželela da režiram. Neobično dinamične, filmske strukture, duboko uronjen u psihološki saspens, bolno životan svojom temom o ljudskoj, partnerskoj nesigurnosti, sve ove godine (od 2008, kada sam ga dobila, odmah pošto ga je E.E.Šmit režirao u Parizu) mi je bio reper za lično, bolno, katarzično poniranje u sebe I svoja osećanja. 
Svet, kao većina reditelja, doživljavam dvojako – vizuelno i kao povod za dramsku priču. Progoni me slika domina, koje se ruše samo jednim laganim dodirom. I svet sa njima. Je li taj dodir bio nužan? Možemo li o tome da progovorimo u predstavi? 
O tome sam, sa mojim dugogodišnjim, dragim prijateljima, glumcima u ovoj predstavi, pokušala da prikažem ovaj gotovo kosmički poremećaj. Elementarnu katastrofu. Rat do smrti…Ljubavi. 
Specifičan žanr u kome Šmit piše svoje komade, koji lavira od komedije, preko melodrame do tragedije, povukao me je da ovde iskombinujemo sve u jednoj predstavi. « Elegantna i surova komedija», kako bi rekao pisac o svojoj drami. Silovita i nežna. 

Andrea Ada Lazić