Tesla i bitka na magnetnom polju

Dečji kulturni centar Beograd | Mjuzikl Predstava za decu
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Tesla i bitka na magnetnom polju

Pisac: Nebojša Romčević i Leontina Vukomanović, Režija: Đorđe Makarević

Igraju:

DEVOJČICA LUNA,  Lena Stamenković*
GROM, Đorđe David Nikolić
NIKOLA TESLA, Marko Marković
PRVI ELEKTRON, Vuk Trnavac **
DRUG ELEKTRON, Marta Vučetić **
TREĆI ELEKTRON, Matija Mažić*
PRVI MRAČAK, Lazar Dubovac
DRUGI MRAČAK, Mateja Vukašinović *
TREĆI MRAČAK, Igor Lazarević *
ČETVRTI MRAČAK, Nikola Brun *
ALAVA, Dušica Novaković
TELEVIZOR, Anđela Džaferović*
DALjINSKI, Ema Simonović *
MIKSER, Nika Rambosek*
TELEFON, Ivona Rambosek *
LAMPA, Anđelija Milenković *
OBLACI I ELEKTORNI, Ansambl Hora Čarolija

*deca iz Hora Čarolija **deca iz Studija kulture govora i glume DKCB

Po ideji: Branislava Brkića, Koreograf: Đorđe Makarević, Dizajn i animacija: Branislav Brkić, Muzički aranžmani: Zoran Radetić, Kostimograf: Ida Ignjatović, Scenograf: Ana NesimovskiU godini jubileja – sto šezdeset godina od rođenja Nikole Tesle, Dečji kulturni centar Beograd, potrudio se  da obogati svoje programe pravom muzičko – scenskom poslasticom, mjuziklom za decu, pisca Nebojše Romčevića i kompozitorke Leontine Vukomanović. U tome smo imali svesrdnu pomoć Grada Begrada – Sekretarijata za kulturu Gradske uprave grada Beograda, kao i prijatelja naše dece, brenda Tesla i brenda Srećna planeta. U skladu sa značajem i veličinom ovog zahtevnog projekta, Narodno pozorište u Beogradu, pokazalo se kao idealan partner u ovoj važnoj misiji.

Na putu osmišljavanja jednog ovakvog mjuzikla, vodili smo se brojnim dečjim pitanjima, nedoumicama i strahovima. Glavna junakinja, devojčica Luna, vodi život u dvadeset prvom veku, okružena izumima koji ne bi postojali da nije bilo Nikole Tesle. Njen najveći strah bio je strah od buke Groma.

Da li je Tesla razumeo jezik gromova? Da li je izumeo ne samo dvadeseti, nego i čitav dvadesetprvi vek? Da li je Teslina strategija mira – inspiracija za generacije koje dolaze? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja, naći ćete u prvom mjuziklu za decu “Tesla i bitka na Magnetnom polju”, u kome Tesla i devojčica Luna pomažu Gromu i Aparatima da oslobode maleni narod Elektrona, iz kandži pohlepne vladarke Jednosmerne struje – Alave.

Da li će Alava, pored svega što ima, poželeti i drugaricu, ili će sačuvati Jednosmerno carstvo? Otkrićemo u čudesnom muzičkom putovanju po zemlji Elektropiji, u potrazi za porobljenim Elektronima. Samo jedan slobodan Elektron dovoljan je da pokrene lančanu reakciju, a ishod bitke na Magnetnom polju, do kraja će biti neizvestan.