Tom Sojer i Đavolja posla

Pozorište Boško Buha | Predstava za decu
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Tom Sojer i Đavolja posla

Premijera: 20. Apr 2016.
Pisac: Milica Piletić, Režija: Jovan Grujić

Igraju:

Tom Sojer - Dušan Matejić
Tetka Poli Pačvork - Aleksandra Simić
Haklberi Fin - Nemanja Stamatović
Ben Harper - Aleksandar Milković
Emi Mekblabr Harper - Boba Latinović
Beki Tačer -  Iva Stefanović
Sudija tačer - Branislav Platiša
Šerif Gaj Klevr - Miloš Vlalukin
Indijanac Džo - Dejan Lutkić
Maf Poter - Bora Nenić
Bob Taner - Vladan Dujović
Bladi Meri - Borka Tomović
Novinar - Nenad Nenadović

Bend "Krejzi Misisipi": Violina: Ana Đokić, truba, udaraljke: Vladimir Jovanović, gitara, udaraljke Branko Trijić / Vuk Mirašević, klavir, vokal: Srđan Marković, kontrabas: Branko Marković, vokal: Bojana Stamenov / Saška Janković

Kompozitor: Srđan Marković

Koreografija i scenski pokret: Bojana Mišić i Nebojša Gromilić

Scenograf: Janja Valjarević

Kostimograf: Momirka Bailović

Autori songova: Dejan Đonović i Milica Piletić

Dizajn svetla: Srđan Cvetković

Organizator: Jovana SavićTom Sojer, Haklberi Fin i Ben Harper, žele da što pre odrastu. Dožive avanture. Postanu kauboji... Te želje ih jedne noći odvode na groblje gde, sakriveni iza spomenika, postaju svedoci pljačke i ubistva, ali i prikrivanja tragova ubice Indijanca Džoa. Iz straha da će im se "ako samo pisnu" Indijanac osvetiti, dečaci se zaklinju na večno ćutanje o onome što su videli.
Međutim, kada se ceo grad digne na noge kako bi našao i kaznio ubicu, dečake sve više muči savest. A kada umalo obese nevinog čoveka, Tom Sojer i njegovi prijatelji odlučuju da ispričaju istinu. Tada upadaju u još opasnije situacije u kojima će biti na velikim mukama i iskušenjima.
Naravno da je to priča o sazrevanju, putu koji svako dete mora da prođe dok ne postane čovek. Jedino što Tom Sojer, Haklberi Fin, Ben Harper i Tomova velika ljubav Beki Tačer idu težim putem. Za njih ne postoje prečice i nema mnogo vremena. Hrabrost, svest i odgovornost kao najsjajnija odlikovanja u ovoj priči na svojim grudima nose DECA, a ne njihovi roditelji, i ostali odrasli članovi društva jednog malog grada na obali Misisipija gde je najlepše dane svog detinjstva proveo i sam Mark Tven, pisac po čijem čuvenom romanu "Doživljaji Toma Sojera" je i nastala ova predstava.
Bez brige, kraj je srećan, dok njihova avantura slavi drugarstvo, iskrenost i ljubav!