Drama
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja

Život moj


Predstava trenutno nije na repertoaru
0.0

Broj ocena: 0;
Život moj

Režija: Aleksandar Đinđić„Poslednji nastup“ – Jelena Tjapkin „Mis neba“ – Aleksandar Petković „Zakintos“ –

Igraju:

„Poslednji nastup“ – Jelena Tjapkin
„Mis neba“ – Aleksandar Petković
„Zakintos“ – Nevena Kočović
„Flokson moj“ – Nikola Pavlović
„Berlin“ – Miloš Pantić
„Nestala“ – Nikola Voštinić
„Ćerka Mirjana“ – Mira Janjetović
„Ulcus bulbi duodeni“ – Lazar Nikolić
„Vranjska banja“ – Milica Filić

Oblikovanje prostora, izbor muzike, dizajn svetla: Aleksandar Đinđić, Kostim: zajednički rad studenata, Tekst i muzika pesme „Stojim sam“: student Miloš Pantić, Audio snimci: delovi iz intervjua s autentičnim ljudima -modelimaFakultet umetnosti Priština sa privremenim sedištem u Zvečanu

Predstava ŽIVOT MOJ je autorski rad studenata u klasi docenta dr um. Aleksandra Đinđića, asistent Borjanka Ljumović.

Studenti su imali zadatak da pronađu autentičnog čoveka  („model iz života“) i da, susrećući se s njim, kroz razgovor dođu do tema koje će obrađivati. To su činili snimajući intervjue koje su vodili s modelima, koji su im kasnije služili kao polazište i inspiracija za kreiranje uloge  koju će tumačiti.

U sledećoj fazi, udaljavanjem od modela (kako se zadatak ne bi sveo na imitaciju) studenti su nadograđivali svoje likove pomoću različitih metoda.

Konačan oblik je rezultat kombinacije dokumentarnog i nadograđenog (izmaštanog) materijala. Materijal koji je uobličen u monološka kazivanja rezultat je višemesečnog istraživačko-umetničkog procesa studenata.

Premijerno izvođenje predstave bilo je u januaru 2017. godine u Domu kulture „Studentski grad“ u Beogradu kao deo ispita druge godine glume. Od tada predstava „Život moj“ gostuje na raznim scenama (Kosovska Mitrovica, Beograd, Kragujevac, Bečej, Lazarevac, Kikinda…) i do sada je imala više od deset izvođenja.