17. Dečji pozorišni festival Pozorište Zvezdarište

Teatar Vuk
19. May 2022.

Dečji pozorišni festival Pozorište Zvezdarište pod sloganom „Zvezdarište – utočište osmeha” održaće se po 17. put, od 23. do 27. maja u Beogradu. Domaćin festivala je Teatar Vuk, a festivalske predstave i programi biće izvođeni i na scenama Malog pozorišta „Duško Radović”, Pozorišta lutaka „Pinokio”, Pan teatra i u Biblioteci-galeriji „Branko Miljković”. Prateći program festivala sačinjavaju izložbe i interaktivne radionice za decu i mlade. Besplatne ulaznice za festival mogu se preuzeti od četvrtka, 19. maja na blagajni Teatra Vuk. 

Festival počinje u ponedeljak, 23. maja u 10 časova okupljanjem učesnika na trgu ispred Teatra Vuk i Gradske opštine Zvezdara, gde će u veseloj atmosferi, uz animatore Kinetrop teatra, zvezdarski predškolci izvesti svoj „Karneval osmeha”.

Na svečanom otvaranju festivala, koje je zakazano za 10.30 časova na Velikoj sceni Teatra Vuk, biće dodeljeno godišnje priznanje Saveta festivala „Zvezda među zvezdama”. Ovogodišnja dobitnica festivalskog priznanja je Jasminka Petrović, književnica čija dela su poslednjih godina značajno obogatila repertoar pozorišta za decu i mlade.

U Takmičarskom programu biće izvedeno devet predstava iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, po izboru selektora Željka Hubača, a o festivalskim nagradama i ove godine odlučuju Stručni žiri i Dečji žiri. Stručni žiri 17. Zvezdarišta radiće u sastavu: Miran Hajoš, pozorišni producent, Olivera Viktorović Đurašković, glumica, i Tijana Grumić, dramska spisateljica, a u Dečjem žiriju biće trinaest devojčica i dečaka uzrasta od 8 do 12 godina, učesnika šeste generacije programa „Mali pozorišni eksperti”, koji vode mladi pozorišni profesionalci i pedagozi okupljeni oko organizacije Tri groša.

PROGRAM FESTIVALA:

Ponedeljak, 23. maj

Svečano otvaranje i dodela priznanja „Zvezda među zvezdama”
Scena Kult Teatra Vuk, 10.30h

„Snežana i sedam patuljaka”
Pozorište „Boško Buha”, Beograd
Velika scena Teatra Vuk, 11h

„Debela”
Pozorište mladih, Novi Sad
Velika scena Teatra Vuk, 18h

Utorak, 24. maj

„Bela griva”
Pozorište lutaka „Pinokio”, Beograd
Pozorište lutaka „Pinokio”, 11h

„Tihi dečak”
Pozorište za decu, Kragujevac
Scena Kult Teatra Vuk, 18h

Sreda, 25. maj

„Pinokio kakvog još niste videli”
Kraljevačko pozorište
Velika scena Teatra Vuk, 11h

„Kabare kuršlus”
Kinetrop teatar, Beograd
Velika scena Teatra Vuk, 18h

Četvrtak, 26. maj

„Peća i vuk”
Dječije pozorište Republike Srpske, Banja Luka
Velika scena Teatra Vuk, 11h

„Dečak sa koferom”
Malo pozorište „Duško Radović”, Beograd
Malo pozorište „Duško Radović”, 13h

„Mala Frida”
Gradsko kazalište „Žar ptica”, Zagreb
Velika scena Teatra Vuk, 18h

Petak, 27. maj

„Za tvoje dobro”
Dah teatar, Beograd
Velika scena Teatra Vuk, 11h

Svečano zatvaranje festivala i dodela nagrada
Scena Kult Teatra Vuk, 16hPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste