A od Turizma – ponovo podrška Nušićijadi


05. maj 2017.

Kao suprotnost primeru Ministarstva kulture i informisanja, Sektor za turizam, nadležnog ministarstva, ivaničku Nušićijadu podržava godinama, u kontinuitetu. Tako ni ove godine podrška Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija nije izostala, pa nacionalni doprinos budžetu festivala iznosi 2 miliona dinara.

Vredna saradnja nacionalnih institucija koje se bave turizmom ogleda se i u snažnoj podršci Turističke organizacije Srbije (TOS), koja uz Nušićijadu stoji još od vremena kada je festival bio na nivou zamisli i ideje. Od tada, TOS svoja vrata Nušićijadi redovno otvara, omogućava joj da se prikaže u zemlji i svetu, i koristi njene vrednosti u promociji turizma Srbije”.

“To kako sektor turizma u Ministarstvu trgovine , turizma i telekomunikacija i TOS  podržavaju Nušićijadu predstavlja redak primer solidne i strateške podrške. Prepoznavanje kvaliteta svima donosi korist- i nama, koji tako dobijamo vetar u leđa i poruku da ne odstupamo od vizije i ciljeva, ali i nacionalnim institucijama, koje zahvaljujući kvalitetnim proizvodima mogu sa ponosom da predstave svoju zemlju” kaže Vera Jovanović, koordinatorka festivala Nušićijada."

Povrh svega gore navedenog, Nušićijada je uvrštena u pet manifestacija kojima će se predstaviti u okviru kampanje “Dani Srbije u regionu”. Zahvaljujući ovoj promociji, Nušićijada će biti viđena od Slovenije do Grčke, a njen duh osetiće se u nekoliko zemalja Balkana i istočne Evrope.

“Ovo nam je još jedno priznanje – ne u vidu nagrade, nego u vidu prepoznavanja našeg festivala kao jednog od pet festivala kojima se Srbija predstavlja u regionu.  Uz Nušićijadu su EXIT, Nišvil, Guča i Beer Fest. Sama mogućnost da budemo deo ove promocije, koja će pokriti ne samo sajmove, već i reklamiranje od bilborda do BBC-a, za nas je od nemerljivog značaja”, kaže Miloje Ostojić, koordinator turističke promocije Nušićijade."

Uzevši u obzir dugoročnu i uspešnu saradnju, ne treba da čudi činjenica što su u otvaranjima ivanjičkog festivala koji na nejlepši način promoviše kulturne i turističke vrednosti naše zemlje učestvovale Renata Pindžo, pomoćnica ministra za turizam, i Gordana Plamenac, bivša direktorka TOS-a. Nušićevci očekuju da će neko od predstavnika ovih institucija ponovo biti viđen za Ivanjicu.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste