Akademski ruski dramski teatar Joškar Ola gostuje u BDP-u


Akademski ruski dramski teatar iz Joškar-Ola, Rusija gostovaće na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta 12. oktobra sa predstavom „Vojnici“ Vladimira Žerebecova, u režiji Aleksandra Sučkova.

ruski-teatar-bdpKomad „Vojnici“ je primer savremene ruske dramaturgije, a tiče se problema mladih ljudi koji su na početku svog životnog puta i samo od njih zavisi kakav će taj put biti. „Čovek je retko svestan ko je on u stvarnosti“ – glavna je tema drame. Da te ne slome, da se ne predaješ, da ne postaneš izdajnik, da ostaneš svoj i da se izboriš sa okolnostima, mladalačke su dileme, kao i da li je svako spreman da izdrži to u uslovima nepisanih pravila vojničkog života.

Predstava „Vojnici“, pre gostovanja u Beogradu, je odigrana 10. oktobra u zvaničnoj selekciji 12. Joakim Interfesta u Kragujevcu.

Scenograf je Leon Tiracujan. Igraju: Anton Tipikin, Igor Novoselov, Nikolaj Paskaev, Jaroslav Jefremov, Sergej Vasin, Elena Parškova, Julija Ohotnikova, Ksenija Nemiro.

Ulaznice po ceni od 800 dinara mogu se kupiti na blagajni Beogradskog dramskog pozorišta.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste