Akademsko pozorište SKC-a iz Niša pokupilo sedam nagrada na festivalu u Novom Sadu


Na 21. Festivalu akademskih pozorišta Srbije (FAPS), koji je proteklog vikenda održan u Novom Sadu, niško Akademsko pozorište SKC-a je za predstavu Mamin dašak u svemiru dobilo ukupno 7 nagrada - od priznanja za najbolju predstavu u celini, preko glumačkih nagrada, do Gran-prija.

Komad Mamin dašak u svemiru, koji su niški akademci premijerno izveli prošlog meseca, osvojio je prvu nagradu za najbolju predstavu u celini, dok je Gran-pri pripao Jovani Đorđević za ulogu mama Zeko.

Priznanje za najbolju režiju osvojio je mladi niški glumac Dušan Matejić, a Katarina Stojanović dobila je prvu nagradu za najblju žensku ulogu.

Nagrada za scensku bravuru pripala je Milici Dimitrijević za ulogu gospođe Diperi, nagrada za najbolju epizodnu mušku ulogu otišla je u ruke Nemanje Nikolovskog, a druga nagrada za najbolju mušku ulogu Milošu Cvetkoviću.

Na festivalu u Novom Sadu su, osim pozorišta iz Niša, gostovali i ansambli iz Beograda, Kragujevca i Laktaša.

Predstava Mamin dašak u svemiru rađena je po motivima drame Zeko, zekofrancuske rediteljke Kolin Sero, kažu u Studentskom kulturnom centru, a reč je o priči o siromašnoj porodici. Reditelj objašnjava da je “u svetu terorista, usamljenih i brbljivih komšinica, razvedenih ćerki, otpuštenih očeva, jedna MAMA sagradila svoj svemir za sebe i svoju porodicu”.

Izvor: Južne vestiPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste