Akcija "Otvorena vrata Narodnog pozorišta" u subotu 20. maja


Popularna akcija „Otvorena vrata Narodnog pozorišta“, koja je u prethodnih sedam godina naišla na veoma dobar prijem kod brojnih ljubitelja teatra, nastavlja se i u ovoj sezoni, a novi susret zakazan je u subotu, 20. maja, u 12 časova.

U dobro osmišljenoj turi kroz zgradu teatra, posetioci će, uz medijatora Dragana Stevovića, saznati najosnovnije istorijske podatke o ovom zdanju kulture od nacionalnog značaja, upoznati se sa procesom rada, obići garderobe, radionice, pozorišni bife, muzej...

otvorena-vrata-npbg-vest

Cilj akcije je da se publici omogući da se na licu mesta uveri kako se stvaraju pozorišne iluzije, scenska magija, ali i kako se baštini istorija teatra.

Inače, ovaj model, organizovanih obilazaka pozorišta, postoji u mnogim značajnim teatrima, a želja Narodnog pozorišta je da se i na ovaj način približi nacionalnim teatrima u svetu.

Cena ulaznice je 50 dinara, a svi zainteresovani mogu da se prijave na biletarnici Narodnog pozorišta.

Akcija "Otvorena vrata Narodnog pozorišta" prvu put je održana 27. marta 2010. godine u okviru projekta „Dan i noć u pozorištu“.

Izvor: narodnopozoriste.rsPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste