„Barufe” najbolja predstava 5. Novog tvrđava teatra

10. jul 2018.

Najbolji reditelj Boris Liješević a među najboljim glumcima ovog festivala su Kristina Savkov, Rada Đuričin i Izudin Bajrović.

Predstava “Barufe” (Gledališče Koper, Slovensko gledališče Trst, Gradsko pozorište Pula, SNG Nova Gorica/Slovenija) u režiji Vita Taufera najbolja je predstava 5. Novog tvrđava teatra.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Borisu Liješeviću, za predstavu “Evgenije Onjegin” Pozorišta mladih.

Najbolja glumica festivala je Kristina Savkov, za ulogu Tatjane u predstavi "Evgenije Onjegin” Pozorišta mladih a glumac Izudin Bajrović, za ulogu Kralja Lira u istoimenoj predstavi NP Sarajevo (režija Dijego de Brea).

Žiri u sastavu Gordana Đurđević Dimić, Valentin Vencel i Filip Markovinović nagradio je i glumicu Radu Đuričin kojoj je pripala specijalna nagrada za ulogu Vere Sergejevne u predstavi “Šuplji kamen” (UK “Vuk Karadžić”, režija Tatjana Mandić Rigonat).

Na festivalu, koji se od 3. do 9. jula održao u Vili “Stanković” u Čortanovcima i Novosadskom pozorištu/Ujvideki Szinhaz (kao alternativnom prostoru usled kiše) izvedeno je šest predstava u izboru selektorke i umetničke direktorke Vide Ognjenović.Povratak na vesti