Beogradska premijera predstave za decu "Papagaji"


Beogradska premijera predstave za decu "Papagaji" Narodnog pozorišta "Sterija" iz Vršca će biti izvedena  na sceni Pozorišta lutaka "Pinokio" u Beogradu, u ponedeljak 23. aprila sa početkom u 10.30 časova.

papagaji-vest

Predstava „Papagaji“ je edukativna, kako za decu od najmanjeg školskog, tako i za stariji uzrast. Kako poručuju iz Narodnog pozorišta "Sterija" poseban akcenat kada je predstava rađena stavljen je upravo na roditelje, želeći da ovom predstavom naprave mali porodičan „piknik“ u pozorištu. Predstava je ispunjena autorskim songovima kroz koje glumci, koji su i sami ispevali te songove, publici na šarmantan način dočaravaju život jednog deteta i „upozoravaju“ da je dete jedno nežno biće koje treba „negovati“.

Reditelj predstave Dragan Džankić poručuje da "mi odrasli, ako se tako možemo zvati, imali smo mogućnost da izaberemo; hoćemo li ili nećemo u jednom periodu svog života postati roditelji. Dakle, imali smo mogućnost biranja za razliku od deteta koje ni u kom slučaju nije bilo u mogućnosti da bira niti roditenje, niti to kako će rasti, rasti, pa porasti."

"E, ako je nama odraslima, ako se tako možemo nazvati, takva mogućnost data, onda moramo prihvatiti i obavezu da tom malom biću, tom pupoljku, pružimo sve ono što je nama, odraslima, ako se tako možemo nazvati, u nekom vremenu, kada smo mi bili mali, bilo uskraćeno i još pridodati više, mnogo više pažnje, ljubavi, ljubavi i ljubavi. Sve ostalo nije važno. Ne baš toliko. Verujte." - poručuje Džankić.

U predstavi igraju Srđan Radivojević kao Tata, Tamara Tamči Toskić kao Mama, Katarina Sarić kao Milica, Milana Zarić kao Ups, Marija Dragičević kao Upsić. Scenografiju i kostim je uradila Sofija Lučić, koreografiju Marina Lazarević, dok je muziku i tekst songova osmislio reditelj Dragan Džankić.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste