Bijenalna nagrada za režiju „Bojan Stupica“ dodeljenja Igoru Vuku Torbici


02. jan 2021.

Bijenalnom Nagradom za režiju „Bojan Stupica“ (za 2019) nagrađena je režija predstave „Tartif“ po Molijeru, autorski projekat nedavno preminulog reditelja Igora Vuka Torbice, realizovan u koprodukciji Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta.

Tročlani Žiri u sastavu Ana Tomović (predsednik), Fedor Šili i Andraš Urban je, na sednici održanoj 28.12.2020, odluku doneo jednoglasno.

igor-vuk-torbica-nagrada-bojan-stupica

Za Nagradu je bilo predloženo devet rediteljskih ostvarenja, u konkurenciji predstava premijerno izvedenih u Srbiji u periodu od 1. aprila 2017. do 31. marta 2019. godine.

Nagrada „Bojan Stupica” ustanovljena je 1971. godine, a Igor Vuk Torbica je 33. dobitnik ovog staleškog priznanja.

Nagrada se sastoji od bronzane plakete sa likom Bojana Stupice, rad akademskog vajara Stevana Bodnarova i unikatne diplome na pergamentu, rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića.

Realizaciju Nagrade „Bojan Stupica“ pomogli su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

Foto: Miloš CvetkovićPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste