Boing, boing sleteo u Kragujevac


Predstava „Boing, boing“ kao urnebesna hit komedija Marka Kamoletija u režiji Nenada Gvozdenovića, premijerno je izvedena u četvrtak 18.januara u Knjaževsko-srpskom teatru, u Kragujevcu, gde je dobro nasmejala publiku i pokupila sve ovacije.

Ova predstava napisana je 60-tih godina 20. veka. Radnja se odvija u Parizu. U pitanju je komedija koja oslikava vreme velikih promena, rušenje seksističkih i rasističkih tabua, razvitka popularne kulture i televizije. Glavni likovi u predstavi su momak sa tri verenice-stjuardese ( iz Francuske, Nemačke i Amerike) i njegov drug iz provincije koji mu se divi. Zaplet nastaje kada se promeni red letenja, pa sve devojke u isto vreme dođu kod svog dragog.

Sam koncept predstave aludira na brz nacin života i savremen pogled na ljubavne odnose društva. Glumačka postava je svojom slikovitom gestikulacijom na sceni Knjaževsko-srpskog tatra navela publiku na gromoglasni smeh propraćen velikim aplauzom.

Pored autora teksta Marka Kamoletija, režija je pripala Nenadu Gvozdenoviću. Kostimograf predstave je Jelena Janjatović, a za scenografiju je zadužena Ana Kolbjanova. U predstavi igraju Zoran Cerovina, Katarina Janković, Svetlana Milenković, Mladen Knežević, Jasmina Dimitrijević i Isidora Rajković.

Ovo je druga predstava u koprodukciji  kragujevačkog i pozorišta iz Kraljeva koja je još jednom svojom saradnjom  prisvojila sve simpatije publike. Prva repriza predstave „Boing, boing“ odigraće se 25.januara na sceni Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu, sa početkom u 20h. Predstava se proporučuje starijim od 16 godina.

Autor: Ivana Franich

Foto: Knjaževsko-srpski teatarPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste