„Carstvo mraka“ najbolja predstava na 3. Pozorišnom proleću

Jovana Stanković
23. Apr 2018.

Nakon sedam odigranih predstava u takmičarskom delu festivala „Pozorišno proleće“ u Šapcu, žiri je doneo odluke o nagradama. Članovi stručnog žirija su Karpo Aćimović Godina, reditelj, Nikola Ristanoviski, glumac i Petar Kaukov, reditelj.

Nagradu za najbolju predstavu na festivalu dodelili su predstavi „Carstvo mraka“ Narodnog pozorišta u Beogradu, u režiji Igora Vuka Torbice. Za ulogu Anisje u istoj predstavi, Hana Selimović je dobila nagradu za najbolju žensku ulogu. Olga Odanović je dobitnica nagrade za glumačka ostvarenja u predstavama „Carstvo nebesko“ i „Carstvo mraka.

Nikita Milivojević je dobio nagradu za najbolju režiju za predstavu „Mala mađarska pornografija“ Novosadskog pozorišta. Nagradu „Ljubiša Jovanović“ za najbolju mušku ulogu dobio je Zoltan Širmer za ulogu Naratora u ovoj predstavi, dok je Aron Balaš dobio nagradu za glumačka ostvarenja za ulogu Oca.

Nagradu za najbolju mladu glumicu dobila je Kristina Pajkić za ulogu Devojke u predstavi „Rubište“ Šabačkog pozorišta, u režiji Kokana Mladenovića.

Novinarski žiri, koji su činili Gordana Manjenčić, Dragan Eraković i Milan Bečejić, odlučili su da nagradu „Zalog za budućnost“ dodele Milici Janevski za uloge u predstavama „Rubište“ Šabačkog pozorišta, u režiji Kokana Mladenovića i „Iz života insekata“ Beogradskog dramskog pozorišta, u režiji Ivana Vukovića.

Nagrade će biti dodeljene večeras, a u čast nagrađenih održaće se i premijera predstave „Banović Strahinja“ u koprodukciji Narodnog pozorišta Priština i Šabačkog pozorišta, po tekstu Borisava Mihajlovića Mihiza, a u režiji Nebojše Bradića.

Autor: Jovana StankovićPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste