Čehov za jubilej u Senti


Kamerna scena Miroslav Antić iz Sente izvešće 15. marta treću premijeru u sezoni. Nakon predstava „Mene niko ne voli“ i „Dore“, na redu je predstava „Medved“ Antona Pavloviča Čehova.

Ovom predstavom Kamerna scena će obeležiti i jedan mali, ali u pozorišniom smislu veliki jubilej. Predstava „Medved“ biće 100. predstava ovog pozorišta u istoriji dugoj preko trideset godini.

U predstavi igraju Marina Čikić, Jožef Gere i Dušan Blažić, dok se kao plesačica pojavljuje Marija Zubac. Režiju predstave potpisuje Radovan Zubac. Za kostime se pobrinula Gordana Nikolić, a za scenski pokret Ljubica Romandić. Ostali saradnici na predstavi su Maja Radonjić i Đurđina Samardžić.

Predstava je realizovana u koprodukciji sa Kulturno-obrazovnim cetrom „Čoka“ iz Čoke. Osim premijere zakazana su i dva igranja i to 16. i 17. marta u Čoki sa početkom u 19:30. Predstava je osmišljena za malu scenu pa će tako glumci odigrati „pozorišni valcer na petoparcu“. Ovo je prvi pozorišni projekat Kamerne scene „Miroslav Antić“ koji je realizovan u koprodukcijskoj saradnji.

Reč reditelja: „Ljudska aksiomatika kojoj Čehov u svojim delima poklanja pažnju je u isto vreme i jednostavna i prirodna. Ona ne leži u ravni verskih ili filozovskih spekulacija, kao što je to slučaj kod Dostojevskog, već ona svoje korene nalazi u praktičnom moralu. Čehov piše - Moja svetinja nad svetinjama je – ljudsko telo, zdravlje, inteligencija, talenat, inspiracija, ljubav i apsolutna sloboda. Sloboda koja je lišena sile i laži. Razumeti Čehova, znači razumeti osnovne karakteristike ljudskih potreba, uopšte. Po Čehovljevom mišljenju, lepota nije van života, već u njemu. To smo i mi pokušali da kažemo kroz predstavu.”Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste