Čika Bobi Prekovački - spona između dva pozorišta


Susret glumaca iz Aleksinca i iz Kosovskog Pomoravlja u Šilovu, osim ljubavi prema daskama koje život znače i glumi, povezuje i čovek koji je osnovao oba pozorišta: gnjilansko i aleksinačko, kaže direktorka Teatra 91 Milena Rašić

“Dragiša Popović Bobi, poznatiji kod nas kao Čika Bobi Prekovački, bio je odličan pisac mnogobrojnih dela koja su uvek bila na repertoaru našeg pozorišta. On je u Aleksincu osnovao pozorište, ali i u Gnjilanu. I, evo, posle toliko godina došao je trenutak da se naša pozorišta ponovo susretnu i nastave saradnju”, rekla je Milena Rašić.

Direktorka Rašić kaže da će rado ponovo posetiti Kosovo i Metohiju. Dodaje da je poziv da dođu u Aleksinac uputila svojim domaćinima, amaterima iz Kosovskog Pomoravlja.

Inače, glumci amaterskog aleksinačkog gradskog pozorišta Teatar 91 izveli su dve pozorišne predstave: dečiju – “Semaforko” i predstavu za odrasle – “Zvezdana prašina” u utorak, 9. maja u Domu kulture u Šilovu.

Izvor: rtvpuls.comPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste