"Čorba od kanarinca" putuje u Ameriku

Zvezdara teatar
19. Apr 2017.

Predstava je na redovnom repertoaru Zvezdara teatra, a rađena je u koprodukciji sa agencijama "Impresario" i "Colonna". 

Predstava "Čorba od kanarinca" Miloša Radovića u režiji Staše Koprivice gostovaće od 20. do 23. aprila u Americi - Vašingtonu, Čikagu, Njujorku i Bostonu.

Mina Lazarević igra Jecu, a Ljubomir Bandović Medu, koji se već 13 godina iskreno i potpuno vole. Jeca želi da se venčaju kako bi se voleli još više, a Meda nikako ne želi da se venčaju, kako se ne bi posle voleli manje. 

Pet minuta pred zakazan termin u opštini, njih dvoje pronalaze kompromis - u tih pet minuta će se igrati braka, videti kako im ide i onda odlučiti. Kroz ovaj jednostavan, duhovit zaplet, Miloš Radović se maestralno poigrava svim arhetipskim situacijama koje nosi jedan muško-ženski odnos. 

Autor uspeva nemoguće - da krivicu i zasluge podeli na ravne časti, pritom vešto i oprezno igrajući na tankoj ivici između dinamične komedije i nežne melodrame, ističe rediteljka. 

Ova, druga po redu beogradska postavka "Čorbe od kanarinca", donosi savremeno čitanje Radovićevog teksta iz 1998. godine, prilagođeno današnjim parovima i njihovim mukama. Ono što je van vremena, prema rečima Koprivice, jeste taj stalni sukob između optimiste i pesimiste, entuzijaste i "hejtera", zanesenjaka i pragmatičara, romantika i cinika. 

Taj sukob uopšte i ne bi bio toliko smešan i zabavan da to dvoje večitih protivnika nisu neizlečivo zaljubljeni jedno u drugo.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste