Danas počinju "Krugovi" u Šabačkom pozorištu


„Šabačko pozorište“ u januaru i februaru 2018. godine, kao svojevrsni poklon vernoj publici, organizuje pozorišne „Krugove“. Trajaće od 15. januara do 22. februara. Ukupno je pet krugova i u svakom od njih se igra po četiri predstave.

Veze unutar kruga su uglavnom žanrovske. Tako je prvi krug komedija i traje od 15. do 19. januara, a u okviru njega igraće se predstave: „Ožalošćena porodica“, „Kafanica, sudnica, ludnica“, „Deža vi“ i „Kidaj iz moje kuhinje“. U sledećem krugu, koji je na repertoaru od 23. do 27. januara igraće se predstave na Maloj sceni, pa su tako na repertoaru: „Četiri suze Lazarove“, „Klub ljubitelja smene 8“, „Bog te mazo“ i „Kraljev put“. Treći krug je možda najzanimljiviji, s obzirom na to da „Šabačko pozorište“ nije zaboravilo na svoju najmlađu publiku, pa će i deca od 30. januara do 2. februara moći da pogledaju predstave: „Jedan san mali jedan sničak“, „Hajduci“, „Nesrećna Kafina“ i „Mačak u čizmama“. Četvrti krug će prikazati savremenu dramu, pa ćete od 13. do 17. februara moći pogledati odlične praizvedbe najboljih srpskih dramskih tekstova: „Kainov ožiljak“, „Bizarno“, „Rubište“ i „Revizor za jugoistok“. U poslednjem krugu, koji će trajati od 19. do 22. februara, „Šabačko pozorište“ će odigradi klasike sa svog repertoara: „Postmoderni kabare dobrog vojnika Švejka“, „Perikle“, „Život je san“ i „Ćelava pevačica.

krugovi-sabacko-pozoriste

Ono što je možda najvažnije jeste cena karata za ove predstave. Naime, ukoliko želite da pogledate sve predstave koje se daju u okviru „Krugova“, biće potrebno da izdvojite samo 2000 dinara, jer toliko košta komplet karata za sve krugove. Gledaoci se mogu odlučiti i za određeni krug, a cena kompleta karata za jedan krug iznosi svega 600 dinara. Ako, ipak, ne možete stići da pogledate baš svaku predstavu, a neki naslov vam je posebno interesantan, pojedinačna karta za svaku od predstava koja se igra u okviru „Krugova“ iznosi 200 dinara, dok je za dečje predstave cena 100 dinara.

Ova akcija „Šabačkog pozorišta“ ima cilj je da obraduje publiku, što je divan gest. Nakon akcije „Popust na umetnost“ koju je imalo Jugoslovensko dramsko pozorište u Beogradu i prazničnom poklonu Beogradskog dramskog pozorišta, ovo je vest koja će obradovati ljubitelje pozorišta.

Autor: Jovana Stanković

Foto: sabackopozoriste.rsPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste