Dodeljene nagrade festivala „Novi tvrđava teatar”


Poslednjeg dana festivala „Novi tvrđava teatar” održana je svečana dodela nagrada festivala, a publici se ovom prilikom obratio glumac Radoje Čupić, koji je pročitao obrazloženje žirija. Tročlani žiri, u sastavu: pozorišna kritičarka Darinka Nikolić, glumac Radoje Čupić i rediteljka Olivera Đorđević jednoglasno su odlučili da je najbolja predstava festivala ubedljivo bila „Kavkaskom krugu kredom”, Narodnog pozorišta Sarajevo i MESS Festivala, u režiji Paola Mađelija, koji je poneo nagradu za najboljeg reditelja, a glumački dvojac Ermin Bravo i Maja Izetbegović proglašeni su za najboljeg glumca, odnosno glumicu za svoje uloge u predstavi.

zenidba-i-udadba-ntt1

Specijalna nagrada za scenski govor otišla je u ruke „Žena iz Troje”, u režiji Nebojše Bradića i  izvođenju Narodnog pozorišta Priština i Pozorišta „Zoran Radmilović” iz Zaječara, a specijalna nagrada za istančan poetski izraz predstavi „San o Mileni”, u režiji Jelene Bogavac, koju izvodi Udruženje umetnika „ARTISTA”. 

Specijalnu nagradu za najbolju mladu glumicu ubedljivo je zaslužila i dobila simpatična Judit Laslo, za svoju ulogu Đanine u predstavi „Ventilator”, koja je, osim glume, pokazala i svoje neverovatne pevačke sposobnosti.

zenidba-i-udadba-ntt2

Nakon dodele nagrada, studenti druge godine Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Vide Ognjenović u čast nagrađenih odigrali su svoju ispitnu predstavu „Ženidba i udadba”. Igrali su: Stefan Jevtović, Stefan Goić, Vladana Zindović Došljak, Ivona Mitić, Jovan Nešković, Nataša Stanišić, Tamara Stanisavljev, Nina Mrđa, Iva Pavleković, Jovana Vidaković, Monja Medaković i Ana Lečić.

Foto: Elvira KakusiPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste