Dodeljene nagrade na Nišville Jazz Teatar festivalu


Žiri Internacionalnog Nišville jazz teatarskog festivala u sastavu Ana Furse, Aleksandra Glovacki i Ana Tasić, 6. avgusta je nakon odgledanog celog takmičarskog programa, jednoglasno doneo sledeće odluke koje vam prenosimo u celosti:

Nagrada za najbolju predstavu u celini dodeljuje se predstavi „Ćerka“, u režiji Džil Grinhaudž, koja je urađena u saradnji sa lokalnim izvođačima, amaterima, ali i profesionalnim glumcima. Izvedena u sali Oficirskog doba, ovo delo pripada izazovnim prostorima performativnog istraživanja koji pomeraju granice teatra. Dokumentaristički utemeljena, intimna i ispovedna, predstava ostavlja snažan utisak na gledoca zbog neodoljive iskrenosti pristupa. Desetak izvođačica otkrivaju svoje intimne misli i sećanja o svojim majkama, ukazujući na svevremenu važnost suočavanja sa svojim emocijama.

nisville-teatar-2019-nagrade

Nagrada za najbolje korišćenu muziku dodeljuje se predstavi „Žene iz Troje“ u režiji Nebojše Bradića. Muzika u ovoj predstavi višeznačno gradi ključni, tragički duh igre. Ponekada je suptilna i nenametljiva, diskretno nameće tamne, klaustrofobične tonove igre. U drugim trenucima je prigušeno žovijalna, opojna i očaravajuća. Tada kroz kontrast izražava dionijski kult plodnosti, i otkriva da sve što nastaje mora biti spremno na bolno propadanje, što je ničeanska suština tragičnog.

Izvor/Foto: Nišville Jazz TheaterPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste