Džon Malkovič i „Paklena komedija” premijerno na Feliks Romulijani

Ana Mirkailo
05. Aug 2022.

Regionalna premijera predstave „Paklena komedija” u režiji Mihaela Štrimungera odigraće se 8. avgusta sa početkom u 20.30 časova na Feliks Romulijani, arheološkom lokalitetu nadomak Zaječara, a u okviru jubilarnog desetog ArtLink festivala i Zaječarskog kulturnog leta.

Glavnu ulogu u predstavi tumačiće slavni holivudski glumac Džon Malkovič zajedno sa Orkestrom Bečke Akademije i Vroclavskim baroknim orkestrom. Priča o serijskom ubici, pesniku i novinaru inspirisala je Malkoviča i dirigenta Vroclavskog orkestra Haselbeka da naprave muzički teatar koji obuhvata neke od najpoznatijih  arija Mozarta, Baha, Hajdna, Bokerinija, Betovena, Gluka i Vebera. 

Ovo je priča koja govori o pravosudnom sistemu, rehabilitaciji i konceptu iskpuljenja. Glavnom liku Untervegeru, počiniocu brojnih zlodela se društvo uvek udvaralo i uzdizalo ga u rang heroja. „Džek Unterveger se stalno iznova izmišljao kao ličnost, stvarao lažnu biografiju i uspevao da prevari društvo na groteskan način. Da li je on, dakle, savršen serijski ubica za naše vreme, u kojem dominiraju lažne vesti?”, izjavio je Džon Malkovič u intervjuu za austrijske medije. 

Organizacija „Paklene komedije” ima za cilj da se promoviše kulturno nasleđe u Srbiji, kao što je rimska carska palata Feliks Romulijana, koja se kao jedino arheološko nalazište nalazi na UNESCO-voj listi Svetske kulturne baštine. 

Karte je moguće rezervisati preko imejla pozorišta „Zoran Radmilović” rezervacije@zoranradmilovic.rs ili sajta tickets.rs.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste