Festival „Nedelja pozorišta“ počinje u ponedeljak u Sonti

08. jun 2019.

Peti festival „Nedelja pozorišta“ održaće se od ponedeljka 10. juna do subote 15. juna u Sonti. Ove godine u okviru programa predstaviće se i profesionalne i poluprofesionalne predstave.

U ponedeljak u 18 sati festival će otvoriti glumica Jelena Srećkov iz Novog Sada, a publika će imati priliku da pogleda predstavu „Neka dođe neko“ koja govori o poznatoj slikarki Mileni Pavlović-Barili. Nakon toga u 20 sati nastupiće beogradski Teatar Levo AKUD „Ivo Lola Ribar“ sa predstavom „Zoološka priča“ po tekstu Edvarda Olbija.

nedelja-pozorista-sonta-2019

Drugog dana festivala, u utorak u 20 sati biće odigrana predstava „Indigo“ Centra za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju iz Zrenjanina koja je nedavno pobedila na 10. Festivalu omladinskih pozorišta Vojvodine.

U sredu i četvrtak je program za decu u popodnevnim časovima. U sredu u 16 sati biće odigrana predstava „Pepeljuga, cura fina“ Gradskog pozorišta iz Rume, a u četvrtak u isto vreme predstava OŠ „Petar Kočić“ iz Inđije „Od čitanja se raste“.

Petog dana festivala u petak 14. juna biće odigran komični mjuzikl „KISS“ koji izvode glumci iz Novog Sada.

Festival će u subotu zatvoriti gosti iz Bosne i Hercegovine – srednjoškolska dramska trupa iz Bijeljine koja će odigrani predstavu „Jastučko“ po poznatom tekstu Martina Mekdone.

Ulaz na predstave je 100 dinara, a komplet od sedam karata za festival košta 400 dinara.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste