Festival PIP: U poslednji čas nova predstava, novi član žirija


Dva dana pre početka aleksinačkog Festivala Prvoizvedenih predstava, organizacioni odbor usvojio je odluku da Beogradsko dramsko pozorište nastupi sa drugom predstavom umesto najavljenog komada „Utopljena duša”. Šestog festivalskog dana (utorak, 27. novembar) umesto ove, biće izvedena predstava „Na tragu”, po tekstu Nikole Milojevića, u režiji i adaptaciji Nenada Gvozdenovića. Ovaj komad Beogradskog dramskog pozorišta premijerno je izveden aprila ove godine.

Tako aleksinačka publika neće imati prilike da na ovom festivalu vidi Sergeja Trifunovića, Milicu Zarić, Igora Damnjanovića, Nemanju Stamatovića, Ivanu Dudić i Laku Nikolića, glumce „Utopljene duše”. Umesto njih na scenu će izaći Filip Gajić, Dragiša Milojković, Milan Novaković, Aleksandar Ćosić, Ivana Panzalović, Dragoslav Ćirović, Ognjen Milikić, Luka Miljojković i Stefan Minić.

‒ Komad ‘Na tragu’ govori o problemima sa kojima se susreću autori i stvaraoci pozorišne predstave: između reditelja i mladog glumca postoji kreativno nerazumevanje, njih dvojica ne dele istu viziju i iz te polazne situacije nastaju nesporazumi. Tako se otkriva svet iza kulisa bez maske – stoji na sajtu BDP-a.

Ljubitelji pozorišta, ukoliko ne žele da gledaju novu predstavu, najverovatnije će moći će da vrate karte uz povraćaj novca.

Festivalski odbor je za novog člana žirija festivala izabrao Gorana Ibrajtera. Ibrajter će zameniti bugarskog glumca Anastasa Pop Dimitrova, koji nije bio u mogućnosti da doputuje u Aleksinac. Ostala dva člana žirija biće pisac Milivoje Mlađenović i književni kritičar Slobodan Savić, kako je prvobitno odlučeno.

Ove informacije za sada su nezvanične, ali su iz pouzdanog izvora, jer se ovim povodom za sada nije oglasio organizator Centar za kulturu i umetnost Aleksinac. Kako smo saznali, očekuje se saopštenje ove ustanove.

Festival Prvoizvedenih predstava, sedmi po redu, počeće u četvrtak, 22. novembra, predstavom „Crna kutija” Beogradskog dramskog pozorišta i trajaće do srede, 28. novembra.

Izvor: ALPRESS; Foto: BDP, Iz predstave „Na tragu”



Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste